Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Mimořádné účinky jádra avokáda

Většina lidí zná přínosy avokáda na lidské tělo. Proto je také mnoho lidí konzumuje, protože je nejen dobré, chutné a pomáhá při hubnutí, ale má řadu dalších a dalších výhod. Nicméně většina lidí už neví, že jádra avokáda jsou také jedlé. A jsou velmi výživné! Přinášíme seznam důvodů, proč konzumovat jádra avokáda.

Bohaté na antioxidanty

V jádrech avokáda se nachází dokonce až 70 % antioxidantů. Ty mohou neutralizovat volné radikály, které jsou spojeny s mnoha nemocemi a také s obezitou. Jádro avokáda obsahuje polyfenoly podobné těm, které se nacházejí v zeleném čaji.

Rozpustná vláknina

Jádro avokáda je plněno rozpustnou vlákninou. Ve skutečnosti obsahuje více rozpustné vlákniny než většina ostatních potravin na naší planetě.

Trávicí problémy

Avokádové jádro se používá již dlouhou dobu v jižní Americe k léčbě problémů s dyzentérií. Potlačuje zánět, brání žaludečním vředům a zmírňuje také zácpu. Umí skvěle působit i při problémech s průjmem a může pomoci zabránit bakteriálním a virovým onemocněním.

Bojuje proti rakovině

Avokádové jádro obsahuje flavonol, tedy silný antioxidant, který pomáhá předcházet nebo snižovat růst nádorů. Studie z roku 2013 zveřejněná ve Pharmaceutical Biology prokázala, že extrakt z avokádových jader působí na leukemické buňky, jež se následně samovolně rozpadly. V nedávné studii publikované v časopisu Cancer Research výzkumníci objevili, že sloučenina nalezená v extraktu z avokádových jader, nazývaný tokatin B, byla účinná proti buňkám akutní myeloidní leukémie.

Zdravé srdce

Snižuje hladinu cholesterolu, ve skutečnosti váže cholesterol před tím, než má šanci být v lidské krvi asimilován. Také má antioxidační aktivitu, může pomoci zabránit vzniku kardiovaskulárních problémů, jako je tvorba plaku, která může vést k infarktu a mrtvici.

Zabezpečte imunitní systém

Avokádové jádro může pomoci během chřipky a nachlazení, posiluje váš imunitní systém a udržuje dál volné radikály.

Redukuje hladinu cukru v krvi a udržuje váhu

Extrakt z avokádových jader pomáhá snižovat hladinu glukózy v krvi a udržuje zdravou váhu. Pomáhá omezit chuť k jídlu a přináší plný pocit v žaludku.

Proces stárnutí

Avokádová jádra pomáhají zpomalit proces stárnutí a tvorbu vrásek díky antioxidantům, které obsahují. Má schopnost obnovit kolagen. Díky tomu je vaše pokožka pevná a mladistvá.

Jak používat avokádová jádra?

Avokádová jádra můžete využít v dresinku, smoothie, salátech, omáčkách. Ovšem pozor, mají trochu hořkou chuť. Přidejte proto dostatek sladkých kontrastních ingrediencí (sladké ovoce, surový med), díky čemuž zakryjete hořkost. Nejlepší způsob, jak využívat avokádová jádra, je rozemlít je na prášek a přidat do salátů, smoothie, omáček či dresinku. Chcete-li je využít v kosmetice, pak prášek můžete přidat do masky na obličej. Z avokádových jader si můžete udělat také čaj.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button