Péče o těloPřírodní léčba

8 detoxikačních nápojů, které vám odstraní toxiny z těla a pomohou zhubnout

Nezdravé jídlo, alkohol a kouření, vytváří škodlivé toxiny v našem těle. Detox pomáhá zbavit se těchto nebezpečných látek a zároveň pomáhá při hubnutí. Pokud chcete zhubnout nebo své tělo jen pročistit, níže naleznete 8 skvělých detoxikačních nápojů, které vám usnadní cestu za vysněným cílem.

1.     Okurka s citronem

Antiseptické vlastnosti citronu v kombinaci s protizánětlivými účinky okurky pomohou zbavit se toxinů v těle. Jednoduše nakrájejte okurku a citrón na plátky, vložte do džbánu, přidejte lístky máty a zalijte vodou. Nechte přes noc uležet. Následující den můžete konzumovat tento nápoj a těšit se z detoxikačních účinků.

2.     Jablka se skořicí

Tento jednoduchý recept je velmi chutný a má necelých 10 kalorií. Navíc jeho konzumací doplníte doporučenou denní dávku vody. Nakrájejte jablko a vložte ho do džbánu s vodou. Přidejte skořici a promíchejte. Nechte několik hodin odležet a poté užívejte podle potřeby. Při pravidelné konzumaci ucítíte nárůst energie a zbavíte se přebytečných kil.

3.     Grapefruit s okurkou

Tento populární nápoj na detoxikaci koluje už celé roky na internetu. Jeho účinky jsou skutečně ohromující. Kombinace grapefruitu s okurkou poskytuje dostatečnou hydrataci a pomáhá zhubnout. Do velkého džbánu s vodou přikrájejte jeden grapefruit, mandarinku, okurku a 20 lístků máty. Nechte směs uležet přes noc. Před každým jídlem vypijte jednu sklenici.toxiny

4.     Detox ze zeleného čaje

Mnoho lékařů doporučuje zelený čaj pro jeho skvělé účinky na lidský organismus. Zelený čaj má antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Společně s kombinací citronu, medu, jahody a okurky, získáte skvělý detoxikační nápoj.

Uvařte čaj podle své rutiny a nechte ho odležet zhruba pět minut. Přidejte ovoce, okurku a med. Vychutnejte si tento skvělý nápoj, který byste měli konzumovat minimálně jednou denně.

5.     Zabiják stresu

Chcete z těla kromě toxinů vyplavit i stres? Poté si dopřejte tento skvělý detoxikační nápoj. Účinné látky jablečného octa v kombinaci s medem a pomerančem navíc sníží riziko vzniku cukrovky, pomohou při hubnutí, zklidní zažívací potíže a pomohou při trávení.

6.     Malinové smoothie

Zkuste toto skvělé malinové smoothie. Již po prvním doušku si ho zamilujete. Na jeho výrobu potřebujete 1 hrníček vody, 1 hrnek malin, ¼ hrnku špenátu, 1 banán, 1 lžíci mandlového másla, 1 lžíci lněného semínka, 2 lžíce citrónové šťávy a led.

Všechny přísady dejte do mixeru a mixujte do hladka. Toto smoothie má spoustu vlákniny a je skvělým startem do nového dne.

7.     Ovocná voda

Oblíbený recept, který pomohl již tisícům lidí. Přidáním ovoce do vody dělá pití méně nudným a nabízí řadu dalších zdravotních výhod. Kombinujte ovoce podle vašich preferencí a chutí. Nakrájejte oblíbené ovoce na malé kousky a přidejte ho do pití. Nechte chvilku odstát a můžete konzumovat.

8.     Detoxikační čaj

Zelený čaj obsahuje antioxidanty, které pročišťují tělo. Uvařte si šálek zeleného čaje a přidejte k němu oblíbené ovoce nebo ho konzumujte samotný. Pravidelným užíváním čistíte tělo a lépe spalujete tuk. Zelený čaj je skvělým pomocníkem při hubnutí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button