Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Šálek zeleného čaje – nápoj, který v mnoha ohledech pomůže!

Zamyslete se, jak začíná váš den? Vstanete a jdete si připravit snídani? A je snídaně vyvážená, obsahuje správný poměr sacharidů, bílkovin a zeleniny? K tomu si dáte dobrý zelený čaj? Nebo naopak moc nesnídáte nebo si ji dáváte v poklusu či je snídaně pro vás káva a cigaretka? Každý den je dobré začínat zdravě, se zdravou snídaní a tím správným nápojem. Jedině tak můžete získat spoustu energie na celý den, můžete podpořit své zdraví a možná i zhubnete nějaké to kilo.

Den začíná správnou snídaní

Váš den by měl začít správnou a vyváženou snídani, ke které si připravíte správný nápoj. Tím může být čaj, například bylinkový, ale ještě lépe zelený. Takový, který může vám i vašemu tělu pomoci. Šálek teplého zeleného čaje je skvělý, ihned může pozvednout vašeho ducha, doplní energii, zrychlí metabolismus. Zelený čaj má opravdu spoustu výhod, které fungují skvěle na lidské zdraví. Dokonce můžete také zelený čaj používat při hubnutí.

Nejde sice o primární zdroj hubnutí, jen jeho popíjením nezhubnete. Když však vsadíte na správnou a vyváženou stravu, budete pravidelně sportovat a při snídani si dáte šálek nebo dva zeleného čaje, pak děláte jen dobře. Zelený čaj zvyšuje rychlost vašeho metabolismu tím nejpřirozenějším způsobem, takže tuky a kalorie v těle se pálí rychleji. Takové popíjení zeleného čaje tak může být skvělým doplňkovým pomocníkem při hubnutí. Zelený čaj obsahuje také polyfenol, který zlepšuje a posiluje oxidaci tuku.

Podporuje a zlepšuje imunitní systém

Imunita a imunitní systém občas může hodně potrápit. Pokud není silný, může se snadno stát, že tělo napadnou viry a bakterie častěji, než je běžné. Posílení imunitního systému je věc, kterou není radno brát na lehkou váhu. Díky tomu odoláváte nemocem a dalším bakteriím. Zelený čaj je proto ideálním pomocníkem pro posílení imunitního systému. Pravidelné pití zeleného čaje vás posílí zevnitř. Tělo bude lépe bojovat proti infekcím, virům, toxinům a dalším látkám.

Zelený čaj kromě jiného podporuje metabolismus, obsahuje vitamín C, který pomáhá také jako prevence proti nachlazení a chřipce. Šálek denně je tedy opravdu skvělý pomocník, kterého můžete využívat. Díky tomu vás nějaká ta nemoc nebo nachlazení jen tak neporazí. Budete odolní, což se právě teď, když se blíží zima, určitě bude hodit.

Pomáhá při snížení břišního tuku

Břišní tuk je problém, kterému musí čelit spousta lidí. Když se jej musíte zbavit, je to vždycky velká práce. Musíte sáhnout po té správné stravě, začít pravidelně cvičit. A k tomu můžete přidat ještě něco navíc. Co? Právě zelený čaj, který velmi dobře rozpouští a urychluje odstranění břišního tuku. Připravte si i vy tento skvělý a posilující nápoj s obsahem zeleného čaje. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 1 šálek horké vody
  • 1 čajová lžička matcha prášku (nebo také zeleného čaje)
  • ½ čajové lžičky kurkumového prášku
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy

Jak postupovat:

Do šálku nebo sklenice nalijte horkou vodu a přidejte matcha prášek. Velmi dobře promíchejte, nesmí zůstávat hrudky v šálku. Přidejte dále kurkumový prášek a citronovou šťávu. Opět vše promíchejte a to do doby, dokud nebude vše promícháno.

Tuto směs nejlépe konzumujte každé ráno, na prázdný žaludek. Nemáte-li nebo nemůžete-li sehnat prášek matcha, pak použijte klasický zelený čaj. Tento nápoj však není vhodný pro těhotné ženy, pro kojící ženy. Pokud máte nějaké zdravotní problémy, je vždycky lepší se před podáváním tohoto nápoje poradit s lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button