Péče o těloPřírodní léčba

Co se stane s vaším tělem, když budete jíst česnek a med pravidelně

Česnek je jednou z nejčastějších surovin používaných v kuchyni po celém světě. Má skvělou chuť a navíc je skvělý pro lidské tělo. Dokáže si totiž poradit s řadou zákeřných nemocí.

Syrový česnek je skvělý lék

Česnek pomáhá snižovat vysoký krevní tlak a hladinu cholesterolu. Navíc funguje jako prevence proti srdečním chorobám a infarktu. Pokud trpíte každodenními zdravotními problémy, jako je senná rýma, cestovatelský průjem, chřipka, plísňové infekce a další, česnek vám s nimi pomůže.

Kromě toho pomáhá česnek s příznaky osteoartrózy, cukrovky a zvětšené prostaty. Nemluvě o tom, že vám pomůže zlepšit imunity a schopnost odstranit z těla toxiny.

Jak používat česnek

Nejlepší způsob, jak konzumovat česnek, je v syrovém stavu. Allicin, léčivá látka v česneku, je ničena teplem. Rozdrťte stroužek česneku a nechte odležet zhruba 15 minut. Poté ho snězte. Rozdrcením česneku se aktivují všechny účinné látky, které pomáhají vašemu tělu.

Česnek konzumujte na lačný žaludek, aby tělo bylo schopno absorbovat všechny účinné látky. S plným žaludkem nedochází k plnému využití všech účinných látek.

Níže pro vás máme skvělé recepty a využití pro česnek.

Syrový česnek a med

Nakrájejte 2-3 stroužky česneku na jemno a promíchejte se lžící medu. Každý den konzumujte lžičku této směsi a budete dlouhodobě odolní proti chřipce a nachlazení.

Tonikum z česneku

Při přípravě a užívání tohoto tonika, užívejte rukavice a vyhýbejte se citlivým částím na těle, jako jsou oči. Co vše budete potřebovat na tonikum:

  • polovinu nakrájené žluté cibule
  • 5 na hrubo nakrájených stroužků česneku
  • 2 červené chilli papričky na hrubo nasekané
  • 1 lžíci nasekaného zázvoru
  • vymačkanou šťávu z citronu
  • syrový a nefiltrovaný jablečný ocet

Jak na přípravu? Do keramické nádoby vložte nakrájenou cibuli a přidejte nasekaný česnek. Poté vložte ostatní suroviny. Nakonec zalijte nádobu jablečným octem a nechte zhruba 1 centimetr volný prostor. Uzavřete nádobu a umístěte ji do spíže.

Tonikum můžete používat jako lék na bolest, chřipku, rýmu a další nemoci.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button