DetoxikaceKrásaNávodPéče o tělo

Dopřejte si ovocnou masku pro zářivou pleť. Různé druhy se hodí na různé problémy

Proč nakupovat drahé produkty z drogerie, když příroda sama nabízí řešení na řadu problémů, se kterými se můžeme potýkat. Masky a přípravky z drogerie nemusí být špatné a třeba vám i pomohou, ale jen málokdo tuší, kolik chemických látek si nanášíte na pleť a jak vám to z dlouhodobého hlediska může škodit. Proto dejte raději přednost ovocným maskám, které jsou doslova nabité živinami, které naše pleť nezbytně potřebuje. A každé ovoce je jiné, některé pomůže na suchou pleť a zabrání vzniku vrásek, jiné zase zamezí tvorbě pupínků a pleť hydratuje. Vyberte si ovoce, které nejlépe odpovídá vašim potřebám.

Banán proti akné

Banány jsou nejen výtečná a prospívají našemu tělu i zevnitř, ale pomohou vám, pokud bojujete s pupínky nebo mastnou pletí. Banány seženete snadno, pokud to půjde zvolte ty v bio kvalitě nebo alespoň takové, které jsou minimálně chemicky ošetřené.

Jeden banán rozmělněte vidličkou v misce, přidejte lžíci medu a lžíci citronové šťávy. Vše řádně promíchejte a nechte chvíli uležet. Poté směs naneste na obličej a nechte 20 minut působit. Opláchněte vodou a namažte obličej běžným denním krémem, který používáte. Používejte klidně 2-3krát týdně dle potřeb vaší pokožky.

Papája pro hladkou a zářivou pleť

Možná vás netrápí žádné velké kožní potíže, ale vaše pleť je mdlá, bez barvy, energie a neustále působí unaveným dojmem. Potřebujete pořádnou nálož vitamínů a minerálů a právě tu vám dodá papája. Toto chutné ovoce není v našich končinách tolik obvyklé, ale ve velkých supermarketech jej určitě seženete. Budete potřebovat dvě střední papáji, které rozmělněte vidličkou. Přidejte lžíci medu a trošku jogurtu. Pečlivě si očistěte obličej a naneste na něj směs. Nechte působit asi 20 minut a poté odstraňte s pomocí žínky a teplé vody. Společně s maskou odstraníte i odumřelé kožní buňky, které dodávají pleti onen unavený nádech. Po několika použitích bude vaše pleť prozářená a plná života.

Jablko a pomeranč pro zničenou pleť

Je vaše pleť zničena produkty, sluncem nebo nešetrným zacházením? Škody na pleti se někdy mohou odstraňovat dost těžko a dlouho. Proto začněte rovnou tím, že pleti dodáte výživu – a to ideálně ve formě ovocných vitamínů a minerálů. Jablko a pomeranč budou v tomto ohledu vaši nejlepší pomocníci. V mixéru rozmělněte několik kousků jablek a pomeranče, aby vznikla tužší pasta. Poté přidejte lžíci medu a několik špetek kurkumy. Vzniklou masku naneste na vyčištěnou pleť a nechte půl hodiny působit. Poté smyjte obvyklý způsobem a namažte vhodným výživným krémem.

Mango pro bezchybnou pleť

Netrápí vás žádný velký kožní problém, ale čas od času se objeví pupínek a jindy zase přibude nějaká vráska nebo pigmentová skvrna? Pak potřebujete právě mango, aby vám pomohlo konečně dosáhnout bezchybné a dokonale krásné pleti. Mango má skvělý obsah vitamínů a minerálů, které snadnou pronikají do kůže a dodávají ji přesně to, co potřebuje. Budete potřebovat jedno mango, které rozmixujte a přidejte k němu lžíci citronové šťávy. Tuto směs nechte chvíli odpočinout a naneste ji na zcela vyčištěnou pleť. Nechte působit asi 20 – 30 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Poté naneste vhodný hydratační krém.

Výživa

Péče o pleť vždy musí začínat zevnitř. Pokud se tedy dobře nestravujete, nemůžete čekat, že budete mít nádhernou a čistou pleť. Dříve než přikročíte k výrobě masek, zamyslete se tedy nad svou stravou a sladké sušenky a tučná jídla nahraďte ořechy, ovocem a zeleninou. Uvidíte, že i drobná změna ve stravování se na vaši pleti pozitivně odrazí.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button