Péče o těloPřírodní léčba

Zázvorová šťáva – kde může pomoci?

Zázvor je k dispozici v obchodech takřka po celý rok a v mnoha ohledech hodně pomáhá. Bez zázvoru si spousta lidí nedokáže představit žádné nachlazení. Spolu s medem a citronem je to kombo, které vás spolehlivě dostane z nachlazení i chřipky. Nedáte na zázvor dopustit? Je skvělý pomocník ve spoustě ohledů, neslouží jen k řešení nachlazení, ale může pomoci například také při péči o pleť.

Skvělý pomocník jménem zázvor

Můžete jej přidat klasicky do jídla, například do masové směsi nebo si z něj udělat výborný čaj. Zázvor má spoustu přínosů pro zdraví, podle nejrůznějších průzkumů patří mezi nejzdravější potraviny na světě. Dokonce i lékaři uznali jeho vliv a doporučují jej jako podpůrnou léčbu. Historie zázvoru je pět tisíc let stará.

Co obsahuje zázvor

  • Vitamíny
  • Hořčík
  • Měď
  • Základní živiny

Zázvorová šťáva je také skvělým pomocníkem, kterého si zamilujete. Nemusíte využívat čaj nebo přímo kořen, v zázvorové šťávě je také plno vitamínů a pomocných látek. Jak konzumovat zázvorovou šťávu? A jak jí připravit?

Co budete potřebovat:

  • Čerstvé kousky zázvoru
  • Studená voda
  • Med

Jak postupovat:

Vezměte čerstvě nakrájený zázvor a rozemelte jej. Přidejte trochu studené vody, podle potřeby. Promíchejte, aby se netvořili hrudky. Přidejte med, aby vše dobře chutnalo. Zázvorová šťáva je připravená. Smíchejte šťávu se sodou nebo vodou a konzumujte. Jaké účinky vlastně má?

Protizánětlivý – jedním z nejúčinnějších použití zázvoru je, že funguje jako protizánětlivý prostředek, který pomáhá vašemu zdraví. Umí si poradit s jakýmkoliv typem zánětu v těle, také pomáhá snižovat bolest kloubů. Pijete-li zázvorovou šťávu, snížíte bolesti a záněty kloubů.

Redukuje bolest – možná o tom víte, zázvor je velmi účinný lék, který se využívá při léčbě bolesti. Skvěle funguje na bolesti zad nebo bolesti zubů. Trpíte-li vysokými horečkami nebo zimnicí, pak vyzkoušejte zázvorovou šťávu.

Správné trávení – zázvor a potažmo zázvorová šťáva pomáhá urychlit proces trávení jídla ve střevech. Pomáhá rozbít proteiny, které zlepšují trávení. Navíc také pomáhá při regulaci hladiny kyselosti a je tedy skvělým prostředkem pro správné trávení.

Zvyšuje a posiluje imunitní systém – zázvor je skvělý prostředek, který pomáhá zvýšit a posílit imunitní systém. Pomáhá také tvořit speciální typ buněk, které pomáhají zvyšovat imunitní sílu v těle. Díky tomu se tělo posílí a bakterie a houbové infekce nebudou mít vůbec šanci. Tělo bude odolnější proti nachlazení.

Detoxikace – tělo může být zahlceno toxiny a dalšími nepříjemnými látkami, které tělu neprospívají. Konzumace určitých dávek zázvorů může tělo zahrát, což vede k prokrvení, můžete se dokonce víc potit, čímž se odstraní toxiny, nečistoty a všechny zárodky v těle. Navíc se také objevuje Dermidin, který má antibakteriální a antifungální vlastnosti, může tedy působit jako přírodní desinfekční prostředek, chrání tělo před infekcemi.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button