Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Cukrovka a problémy, které vás potkají

Víte jakou hladinu cukru v krvi máte? Myslíte si, že jíte zdravě a udržujete si svoji váhu? Pokud ano, tak gratulujeme. Pro všechny ostatní, kteří mají obezitu, trpí depresemi nebo mají oslabený imunitní systém máme několik rád.

Hlavní příčinou těchto zdravotních problémů může být cukrovka. Jedná se o rostoucí zdravotní problém po celém světě, přičemž případy onemocnění se zdvojnásobily v posledních dvou desetiletích.

Jak závažná je situace?

V současné době trpí více jak 400 milionů lidí cukrovkou, což je asi 5% světové populace. Studie prokázala, že se od roku 1990 do roku 2013 zvýšil počet nemocných o 45%. Ve většině případů se jedná o diabetes typu 2, což je nejčastější forma onemocnění a souvisí s obezitou a další řadou nemocí. Jaké jsou nejčastější problémy spojené s cukrovkou? Dozvíte se níže.

Nadměrná žízeň

Je hlavním příznakem cukrovky a dochází k ní v důsledku zvýšené přítomnosti cukru v krvi. Ledviny jsou nuceny pracovat více, což vede ke zvýšenému močení a ztrátě tekutin. To má za následek dehydrataci.

Hlad

Snížená produkce inzulínu vede tělo k domnění, že nemá dostatek energie. Mozek následně signalizuje potřebu potravin, což má za následek častý pocit hladu.

Únava

Únava je dalším častým příznakem cukrovky, která je způsobena přepracovanými ledvinami.

Pomalé hojení

Vysoká hladina cukru v krvi narušuje normální proces hojení ran.

Rozmazané vidění

Rozmazané vidění je způsobeno nadbytečnou hladinou cukru v krvi. Vzniká tak otok v oční čočce, což vede ke snížené schopnost zaostřit a soustředit se.

Oslabený imunitní systém

Cukrovka může oslabit imunitní systém a zároveň ovlivňuje schopnost organismu bojovat s infekcemi.

Cukrovka může ovlivnit každou část těla, včetně vašich zubů. Postupem času s přebytkem cukru v krvi se mohou stát vaše zuby citlivější a náchylnější ke kazům. Pokud jste si všimli výše uvedených problémů, doporučujeme navštívit lékaře, který vše zkontroluje a připraví vhodnou léčbu.

Mezi hlavní příčiny vzniku cukrovky je nezdraví a sedavý způsob života, stejně jako konzumace nezdravých potravin. Nespavost a jiné poruchy spánku, včetně deprese, je také projevem diabetes. Chcete-li se chránit proti tomuto závažnému onemocnění, konzumujte zdravé potraviny a vyhněte se přebytku cukrů a sacharidů.

Přírodní lék proti cukrovce

Směs citrónu a cibule

Na tento účinný lék budete potřebovat 1 cibuli a citron. Nakrájejte cibuli najemno a dostaňte z ní co nejvíce šťávy, kterou poté promícháte s citronovou šťávou. Směs pijte dvakrát denně. Po týdnu užívání tohoto léku si zkontrolujte hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Budete překvapeni výsledky. Přírodní směs vám pomůže zbavit se i pár přebytečných kil.

Česnek

Je jednou z nejzdravějších potravin, která si poradí s řadou různých onemocnění. Podle několik studií, zvyšuje česnek sekreci inzulínu a vylepšuje citlivost na inzulín, která pomáhá lépe kontrolovat nemoci. Podle těchto studií, je schopen snižovat hladinu glukózy v krvi téměř okamžitě. Při boji s cukrovkou konzumujte česnek syrový. Vaření zničí všechny léčivé účinky. V případě potřeby můžete užívat česnekové kapsle, ale čerstvý je lepší.

Odborníci doporučují užívat 500-1000 mg česneku každý den. Ideální způsob je nastrouhat česnek do sklenice s vodou a tu následně vypít během dne. Nicméně, bohatě postačí, když sníte každý den 1-2 stroužky česneku. Nadměrná konzumace může způsobit špatné trávení a podráždit žaludeční sliznici.

Česneku se vyvarujte v případě, že máte léky na předpis. V takové situaci konzumujte vše s lékařem. Česnek by neměly konzumovat těhotné ženy, děti mladší 4 let a lidé alergičtí na látky, které obsahuje.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button