KrásaPéče o tělo

Nalezněte v přírodě pomocníka na krásu – tyto večerní přírodní metody vás udělají krásnějšími

Krása je pro mnoho žen velmi důležitá. Snažíte se využívat nejrůznější krémy, přípravky, čistící vody a podobně. Zabránit stárnutí, snížit projevy přibývajícího věku, udržet pleť krásnou, hladkou, jemnou a bez akné, pupínků či dalších nepříjemných problémů. Snad všechny ženy se snaží udržovat svou pleť krásnou a zdravou. Mohou chodit pravidelně na kosmetiku, dopřávat si příjemné procedury, chrání svou pleť a podobně. Ne vždycky však jde o trefu do černého.

Přírodní metody, které pomáhají

Co takhle vrátit se „ke kořenům“? Využít při péči o svou pleť přírodní produkty, přírodní léky. Velmi oblíbené jsou takové, které necháte působit přes noc, kdy spíte a odpočíváte. Některá kosmetická ošetření to opravdu potřebují. Dopřejte své pokožce nebo vlasům tuto efektivní a skvělou péči. S pomoci přírodních produktů a těmito tipy si uděláte doma své vlastní „dny krásy“ kdy budete odpočívat a zároveň o sebe pečovat. Jaké tipy a rady s pomoci přírody můžete vyzkoušet?

Měkká pokožka nohou

Dopřejte si skvělou a teplou koupel, po které vezměte teplý olivový olej a masírujte si nohy. Následně oblékněte bavlněné teplé ponožky, které pomohou k ošetření suchých, drsných a popraskaných pat. Vaše nohy budou jemné a krásné zároveň!

Hydratace rtů

Máte nepříjemně suché a nehydratované rty? Nestačí jen pravidelně pít, vyzkoušejte tuto skvělou metodu! Před spaním si na rty naneste tenkou vrstvu sladkého mandlového oleje nebo medu a jděte spát. Nechejte celou noc působit a ráno můžete s pomoci čistého kartáčku na zuby odstranit zbytky kůžičky.

Roztřepené konečky vlasů

Máte suché a nepříjemné vlasy? Konečky jsou pořádně roztřepené a vy nevíte, co s nimi dělat? Vetřete trochu aloe vera gelu do konečků vlasů a nechejte přes noc působit. Ráno můžete vlasy umýt.

Péče o nehty

Kůžička nehtů může být nevzhledná a tvrdá. Vyzkoušejte jednoduchý recept, který ji pomůže změkčit. Vezměte menší množství kokosového oleje nebo bambuckého másla. Zvlhčete kůžičku nehtů, nechejte přes noc působit.

Růst obočí a řas

Úprava obočí a řas je důležitou součástí. Ne každá žena má dlouhé a krásné řasy, proto můžete růst podpořit. Budou silnější a delší. Použijte ricinový olej na časy a obočí, nechejte působit přes noc a máte hotovo. K nanesení používejte kartáček na řasy.

Péče o vlasy

Potřebujete, aby byly vaše vlasy krásné a zdravé? Naneste do vlasů menší množství teplého vlasového oleje. Ten můžete smíchat s několika kapkami levandulového oleje, čímž podpoříte spánek. Aplikujte do kořenů vlasů a masírujte v kruhovém pohybu.

Hydratace

Vaše pokožka by měla být pravidelně udržována. Očistěte pokožku, odstraňte make-up, hydratujte pokožku a proveďte procesem k omlazení pokožky. Využijte malou kapku pleťového krému pod noční krém, popřípadě masírujte pleť avokádovým olejem, arganovým olejem nebo olejem s vitamínem. Ráno se vzbudíte a vaše pokožka bude zářit!

Pryč s kruhy pod očima

Masírujte okolí očí s malým množstvím mandlového nebo kávového oleje. Ošetříte tak kruhy pod očima či jemné vrásky. Následně jděte spát a nechejte olej, aby se vsákl do pokožky.

Měkké ruce

Jemné a krásné ruce? Udělejte si peeling s pomoci olivového oleje a hnědého cukru. Následně ruce ošetřete trochou bambuckého másla, ruce oblékněte do bavlněných rukavic a jděte spát. Ráno budou vaše ruce krásně hydratované.

Saténový polštář

Hedvábný nebo saténový polštář pomáhá předcházet vypadávání nebo zlomení vlasů. Snižuje se tření, které má za následek ničení vlasů. Vyzkoušejte tento povlak na polštář. Údajně to má vliv i na vrásky!

Likvidace pupínků

Vezměte trochu tea tree oleje, zřeďte jej a aplikujte na bavlněný tamponek. Ten přiložte na postižené místo a jděte spát. Vlastnosti tea tree oleje snižuje zarudnutí.

Čistá pleť

Pití vody nebo zeleného čaje je skvělé pro vaší pleť. Bude krásně jemná, čistá a bez nadměrné produkce mazu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button