DetoxikaceKrásaNávodOstatníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Dobře střežené tajemství krásné pleti. Tato rostlina je zázrak

Určitě už jste slyšeli řadu tipů na rostliny nebo bylinky, které jsou dobré na pleť a zaručí vám zářivou pokožku bez vrásek, akné a ekzémů. Hned vám jistě vytane na mysli aloe nebo i okurka, které pleti velmi prospívají. Říká vám ale něco tajemný název Azadirachta indická? Ne? To je asi proto, že tajemství této rostliny je velmi pečlivě střeženo.

Přitom umí s pletí doslova zázraky. Pokud soustavně bojujete s kožními problémy, kterých se ne a ne zbavit může být právě tato rostlina tím pravým řešením pro vás. Zjistěte, jak i vám může pomoci.

Této rostlině se někdy částečně říká neem. Je to stále zelený strom, jehož listy mají velmi příznivé účinky na pleť. Má antibakteriální, antiseptické i protizánětlivé schopnosti. A působí i jako prevence vzniku plísní. Je plná vitamínu E. Použijte ji i vy a zbavte se táhlých potíží!

Na akné

Už roky bojujete s nevzhlednými pupínky a přitom již dávno nejste v pubertě? Někteří lidé trpí akné i v pozdějším věku. Na vině může být hormonální nerovnováha, nevhodná strava nebo alergie. K léčbě akné vezměte dva listy rostliny neem a rozmělněte je společně s několika lístky bazalky. Vytvoříte tak pastu, kterou poté aplikujte na obličej. Nechte působit dokud nezaschne a poté sloupněte. Používejte 3krát až 4krát týdně, dokud potíže nezmizí.

Na mastnou pleť

Ať už máte nebo nemáte akné, mastná kůže není o nic menší problém. Často nemůžete vyrazit do společnosti, abyste každou chvíli nemuseli odbihat na toaletu zjišťovat, zda váš make-up drží nebo se už zase lesknete jakoby bylo venku 40 stupňů. Neem to dokáže vyřešit. Opět rozmělněte několik listů rostliny a přidejte špetku kurkumy. Naneste na obličej a smyjte po 15 minutách.

Pro zářivou pleť

Neem během krátké doby napravuje poškození pleti a už během několika týdnů bude vaše pleť zářivá a svěží jako nikdy dřív. Smíchejte jednu lžíci sušeného neemu (nebo opět použijte čerstvou pastu), přidejte trochu prášku ze santalového dřeva a několik kapek růžové vody. Naneste na pleť a po 10 – 15 minutách smyjte studenou vodou. Pleť bude okamžitě lépe prokrvená a po několika dnech uvidíte i změny v jemnosti a zářivosti vaší pokožky.

Na pigmentaci

Trpíte-li nevzhlednými tmavými skvrnami, pak je neem tou pravou rostlinou pro vás. Smíchejte jí s trochou grahamové mouky a pár kapkami citronu. Poté nechte zaschnout a smyjte. Pigmentové skvrny začnou postupně ustupovat. Některým lidem nedělá na pleť dobře citron. Pokud tedy zpozorujete alergickou reakci nebo podráždění, přestaňte masku používat.

Proti stárnutí

Nikdo nemá rád, když v zrcadle objeví zase další vrásku. Proces stárnutí je samozřejmě nevyhnutelný, ale dá se zpomalit a zmírnit jeho projevy. S tím vám pomůže i neem. Pomáhá totiž pleti bojovat s toxiny a patogeny a tak jí dodává mladší vzhled, pružnost a vyhlazuje vrásky. Pořiďte si olej z této rostliny a používejte jej jako noční krém nebo výživnou masku. Hodí se zejména pro ty, kteří mají velmi suchou pleť.

Na suchou kůži

Ať už vás trápí suchá a popraskaná pleť na obličeji, nebo kdekoliv jinde, je pro vás neem tím pravým řešením. Udělejte pastu, kterou smícháte s medem a naneste ji na pleť obličeje nebo kamkoliv jinam dle potřeby. Tato směs umí extrémně dobře hydratovat pleť a zachovávat její vlhkost.

Rostlina Azadirachta indická je opravdu malým zázrakem. Řada velmi drahých produktů obsahuje její výtažky, ale platíte hory peněz za jen velmi malé množství účinné látky. Raději věnujte čas pátrání na internetu a v zahradnictvích. Ušetříte si tím spoustu peněz a budete mít lék na všechny kožní problémy hned po ruce.

Tato rostlina je tak málo známá, protože všechny kosmetické firmy by musely zavřít krám, kdyby lidé dali přednost síle přírody. Buďte tedy chytřejší než většina ostatních lidí a investujte do něčeho, co opravdu umí přinést výsledky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button