Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Teplá voda s citrónem je velmi zdravá. Víte proč?

Není žádnou novinkou, že voda s citrónem je velmi zdravá. Celá řada výživových poradců i lékařů se na tom shodne. Voda s citronem pomáhá udržet vaše tělo hydratované, zbavuje vás toxinů a dodává celou řadu užitečných vitamínů, minerálů a dalších zdraví prospěšných látek.

Kyselina citronová navíc poskytuje silné antibakteriální a protivirové látky, které posilují imunitu a mají pozitivní vliv na celkové zdraví. Jediné co musíte udělat, je pravidelně konzumovat šťávu z citronu a přidat ji do sklenice s filtrovanou vodou. Pro zlepšení chutě přidejte trochu medu.

Deset zdravotních výhod, které vám přinese voda s citronem k snídani

Zlepší se vám trávení

Citron stimuluje sekreci žluči, což zlepšuje trávení. Pravidelná konzumace vás zbaví přebytečných toxinů, škodlivých látek a zabrání zažívacím potížím.

Pomůže vám zhubnout

Citron potlačuje chuť k jídlu. Což se hodí zejména, když držíte dietu. Úžasná kombinace teplé vody, citronu a medu vytváří alkalické prostředí v žaludku, který urychlí váš metabolismus a spalování tuku.

Čistí pleť

Zlepší regeneraci pleti a krevní oběh bude vyčištěn již po první sklenici teplé vody s několika plátky citronu.

Stimuluje imunitní systém

Pravidelné pití citronové vody může zvýšit obranyschopnost imunitního systému. Citron obsahuje vitamín C, který chrání před chřipkou a nachlazením.

Zabraňuje špatnému dechu

Citron vyčistí vaše ústa a stimuluje sekreci slin, která ničí bakterie. Ty mohou za zápach z úst.

Vyrovnává hladinu pH

Pouze jedna sklenice teplé vody s citronem sníží riziko zánětu a zároveň vyrovná hladinu pH vašeho těla.

Dodává energii

Citron je bohatý na bílkoviny, fosfor a vitamín B a C. Všechny tyto látky dodávají tělu energii. Navíc vitamíny osvětí vaše tělo a pomáhají jako prevence proti nachlazení.

Léčí infekce krku

Citrón je skvělý lék na angínu a bolest v krku. Má silné antibakteriální účinky. Riziko infekce krku může být snížena pokud budete pravidelně konzumovat 1 sklenici teplé vody s citronem před snídaní.

Reguluje vysoký krevní tlak

Pravidelná konzumace vody s citronem udržuje tělo hydratované a čistí lymfatický systém. Vzhledem k tomu, že je bohatý na draslík pomáhá k snižování stresu a to vám pomůže lépe spát. Také kontroluje mentální aktivitu, kontroluje hladinu krevního tlaku a dodává energii k lepším výkonům.

Čistí močové cesty

Nápoj s citronem vám pomůže vyčistit močové cesty od bakterií a infekcí. Citron má skvělé močopudné vlastnosti. Zároveň reguluje hladinu pH (zamezení množení špatných bakterií) a stimuluje tvorbu moči.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button