Jídlo a stravováníKrásaPřírodní léčbaZdravé tipy

7 věcí, které způsobuje konzumace 4 mandlí denně

Mandle jsou velmi chutné a zdravé. Často si dáte misku mandliček večer u televize. Je to rozhodně příjemnější a lepší pro vaše tělo, než si dát hrst chipsů. Nicméně také mandle musíte jíst rozvážně, protože mají vysoký obsah tuku. Mimoto jsou velmi výživné a extrémně zdravé. Co se děje s vaším tělem, když budete pravidelně konzumovat mandle?

Výživné mandle

Obsahují spoustu vitamínů, stopových minerálů, vlákniny, antioxidantů a dalších prvků, které pomáhají lidskému tělu a posilují zdraví. Mandle navíc také mají vliv na krásu. Co všechno v těle umí? Jak působí, když je budete konzumovat pravidelně? Přesněji, co se s vaším tělem stane, když budete konzumovat celkem čtyři mandle pravidelně každý den? Přinášíme tyto změny, které způsobí konzumace mandlí.

Snižuje se hladina cholesterolu

Vysoká hladina špatného cholesterolu v krvi je známým rizikovým faktorem mnoha srdečních onemocnění. To, co jíte má zásadní vliv na vaše tělo a tím také na hladinu špatného cholesterolu. Některé studie poukazují na to, že mandle mohou být u tohoto problému účinné. Studie zjistila, že 1,5 gramů mandlí denně snížilo špatný cholesterol o 5,3 mg/dl při zachování dobrého cholesterolu.

Zdravé vlasy

Mandle obsahují téměř všechny vitamíny a minerály, které jsou potřebné pro zlepšení růstu vlasů a jejich celkovému posílení. Hořčík a zinek stimulují růst vlasů. Vitamín E zase pomáhá vlasy posilovat a vitamín B podporuje dlouhověkost a lesk vlasů.

Prevence srdečních onemocnění

Mandle jsou zdravé, obsahují mononenasycené mastné kyseliny a antioxidanty, které podporují zdraví srdce a předcházejí tak některým srdečním onemocněním. Mandle speciálně dodávají do těla antioxidační flavonoidy, rostlinné sloučeniny přítomné ve slupce mandlí, které pracují s vitamínem E, které zlepšují zdraví tepen a snižují zánět. Mandle obsahují také klíčové živiny pro zdraví srdce včetně argininu, hořčíku, manganu, draslíku, vápníku a mědi. Zabrání ischemickému srdečnímu onemocnění a jiným srdečním poruchám.

Pomáhá předcházet vráskám

Krémy, které brání stárnutí, jsou skvěle, ale nemusí pomáhat tak, jako konzumace mandlí. Jsou skvělým zdrojem vitamínu E a dalších antioxidantů. Díky nim vaše pokožka vypadá mladší a mladší. Vědci tvrdí, že mandle obsahují flavonolové antioxidanty, které skutečně bojují proti rakovině kůže a dalším škodlivinám, které mohou mít vliv na vaší pokožku. Navíc zdravé tuky v mandlích mají schopnost zlepšit oběh a udržují pokožku hydratovanou. Lépe se také uzdravují rány a jizvy.

Zdravá hladina střevních bakterií

Mandlové skořápky obsahují prebiotika, která jsou nutné pro růst a množení střevních bakterií. Pokud neexistuje v těle nerovnováha (tedy objevuje se bolest žaludku, nadýmání, poruchy trávení nebo špatný dech) doporučuje se konzumovat 30 – 35 mandlí denně.

Ztráta hmotnosti

Zdravé tuky, bílkoviny a vláknina pomáhají při hubnutí. Pomohou vám cítit se sytí, což omezuje přejídání a eliminuje nezdravé snacky. Mandle mají vysoký obsah tuku a kalorií, prodlužují pocity spokojenosti po jídle. Udržují si hladinu cuku v krvi stabilnější. Je tedy menší pravděpodobnost, že zažijete energetickou ztrátu a chutě k jídlu. Studie dokonce ukazují, že mandle podporují zdravý metabolismus a pomáhají udržet zdravější tělesnou hmotnost a nižší míru obezity.

Zlepšení mozkové aktivity

Mandle jsou často považovány za nejlepší potraviny pro váš mozek. Obsahují živiny jako riboflavin a L-karnitin, které jsou zodpovědné za zvýšení mozkové aktivity. Také snižují riziko demence a Alzheimerovy choroby. Navíc mandle hrají docela velkou roli v tom, že pomáhají dětem růst na intelektuální úrovni. Také těhotným ženám jsou doporučovány mandle kvůli zdraví dítěte.

Závěrem

Stačí tedy už jen čtyři mandle denně, aby se ve vašem těle začaly dít tyto pozitivní změny. Mějte na paměti, že všeho moc škodí, proto sáhněte vždy po čtyřech mandlích. Obsahují vysoké množství tuků. Vyzkoušejte pravidelnou konzumaci čtyř mandlí denně a uvidíte, co všechno se stane!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button