Jídlo a stravováníPéče o tělo

Touto zeleninou můžete zhoršovat vaší bolest. Jaká je to zelenina?

Existuje specifická skupina rostlin z čeledi lilkovitých, která zahrnuje více, než dva tisíce druhů rostlin. A některé z nich jsou dokonce jedny z nejoblíbenějších potravin – konzumovány jsou dnes a denně. Jaké to jsou? Např. rajčata, všechny druhy paprik, lilky, brambory, apod.

 

Nebezpečná zelenina

Tato zelenina může být nebezpečná a způsobovat záněty. Jak? Přes určité chemické látky, které jsou známé jako solanin. Řada odborníků a výzkumníků věří, že právě tato látka dráždí trávicí trakt. Absorbuje-li se do krevního řečiště, pak může vést až ke zničení červených krvinek. A toto má vliv na stimulaci parasympatického nervového systému.

zelenina

Solanin jako neurotoxin

Alfa – solanin je klasifikován jako neuro – toxin. Je zajímavé, že většina těchto potravin obsahuje alfa – solanin a také dalších alespoň pět neurotoxinů, a to včetně atropinu a nikotinu. Ti, kteří trpí artritidou či nemocí, která s artritidou souvisí (např. lupus, revmatismus, poruchy pohybového ústrojí) by se takovéto zelenině měli vyhnout. Ta totiž může nepříznivě ovlivňovat jejich zdraví a konzumace této zeleniny může dokonce bolest zhoršovat.

Tento druh zeleniny je velmi nebezpečný a je určitě dobré, abyste si na její konzumaci dávali pozor, trpíte-li nějakou z výše uvedených nemocí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button