CvičeníKrásaNávod

Plastického chirurga nepotřebujete. Obličejová gymnastika vám zajistí mladou a krásnou pleť

Řeč je o tzv. obličejové gymnastice. Nic vám to neříká? Jde vlastně o cvičení svalů v obličeji, které je posiluje a tvaruje tak, abyste vypadala mladě, svěže a bez vrásek. To zní docela dobře, ne? Stejně jako cvičíte a posilujete zbytek svého těla, můžete to samé udělat i se svým obličejem. A odměnou vám bude přirozená krása, která si v ničem nezadá s tou umělou vytvořenou s bolestí a velkou finanční investicí.

Pro krásné oční okolí

S věkem začínají první povolovat kožní záhyby v oblasti očí. Vznikají zde první vrásky, prohlubují se stopy kruhů po očima a poklesává obočí. Tyto změny jsou přirozené a nevyhnutelné, ale dají se zpomalit a stárnutí se dá nést s grácií a šarmem. S pomocí těchto cviků posílíte oční okolí a dodáte očnímu okolí mladistvější vzhled.

  • Zavřete oči a poté nadzvedněte obočí tak vysoko, jak jen můžete. Držte asi 10 sekund a poté povolte. Celý cvik opakujte dvacetkrát každý den.
  • Otevřete oči a dívejte se přímo před sebe, snažte se uvolnit všechny svaly v obličeji. Nyní pohybujte očima vlevo, aniž byste pohnuli hlavou. Snažte se dohlédnout co nejdále doleva jak jen to půjde. Vydržte asi 10 sekund a poté se vraťte do výchozí pozice. To samé opakujte i na pravou stranu. Cvičte denně s dvaceti opakováními.

Pro plnější rty

Na plné rty platí botox, ale také toto cvičení. Díky němu zabráníte povislým koutkům a vaše rty budou působit plnějším dojmem.

  • Bez toto aniž byste od sebe oddělili rty, snažte se usmát tak doširoka, jak jen to půjde. Vydržte několik sekund a poté celý obličej uvolněte.
  • Našpulte rty a pohybujte jimi zleva doprava. Opakujte asi desetkrát a uvolněte. Celý cvik můžete opakovat i několikrát za den, kdykoliv budete mít příležitost.

Pro výrazné rysy

V poslední době je módní zvýrazňovat si lícní kosti. Obličej působí definovaněji a také štíhleji. Můžete si pomoci nejen správným líčením, ale také těmito cviky.

  • Naplňte si ústa vzduchem a držte zavřené rty. Poté tento vzduch zatlačte k jedné straně tváře a vydržte několik sekund. To samé proveďte i na opačnou stranu. Opakujte několikrát denně, jak budete moci.
  • Začnete tak, že se budete doširoka usmívat. Po několika sekundách utvořte ústy takový tvar, jako byste vyslovovali písmeno O. Opět vydržte a opakujte dvacetkrát.

Pro užší nos

I opticky užší nos si můžete vytvarovat s pomocí vhodně zvoleného líčení, nebo také s pomocí těchto cviků. Váš nos bude díky nim působit užší a bude méně vyčnívat z obličeje.

  • Ukazováčkem nejprve zacpěte jednu nosní dírku. Nyní se pomalu a zhluboka nadechněte volnou nosní dírkou. Zadržte dech na několik sekund a ukazováčkem ucpěte druhou dírku, zatímco první uvolněte. Pomalu nyní vydechujte vzduch otevřenou nosní dírkou. Opakujte desetkrát denně.
  • Ukazováček umístěte pod špičku vašeho nosu. Nyní použijte svaly nosu k tomu, abyste na prst zatlačili. Nepůjde vám to možná hned, ale během několika cvičení na to přijdete. Opakujte tak často, jak budete moci.

Pro výraznější čelist

Chcete-li zdůraznit vaši čelistní kost, existuje jednoduchý trik. Stačí pravidelně žvýkat žvýkačku. Žvýkací svaly se tak posílí a vy navíc budete mít vždy svěží dech a čistě zuby. To jsou hned dva velké benefity v jednom.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button