OstatníPéče o těloZdravé tipy

Odstraňte tmavé skvrny z obličeje jen za tři noci

Mnoho černých a tmavých skvrn je možno snadno odstranit a obnovit tak pleť a její krásu. Tmavé skvrny a jiné skvrny na obličeji mohou být důsledkem nadměrného vylučování melaninu na kůži. Některé faktory mohou vést k tomuto stavu, nedostatek vitamínů, hormonální nerovnováha, těhotenství, nedostatek spánku, stres, určité léky.

Skvrny na obličeji mohou být a často i bývají nepříjemné, dokonce mohou snižovat vaše sebevědomí. Naštěstí existuje spousta přírodních a domácích prostředků, které mohou pomoci snížit skvrny nebo je úplně odstranit z tváře. Jde to jednoduše s pomocí bramborovo – citronové masky na obličej. Jak si tento lék vytvořit?

Ingredience:

  • 1 brambor
  • Šťáva z ½ citronu

Postup:

Vezměte brambory, rozmačkejte jej a přidejte citronovou šťávu. Míchejte do doby, než vznikne homogenní směs. Tuto pastu používejte na obličej. Masírujte kruhovými pohyby a následně nechejte působit po dobu dvaceti minut. Následně opláchněte vodou.

Můžete využívat také další přírodní recepty. Přinášíme recepty:

Bramborovo – mrkvová maska

Ingredience:

  • 1 brambor
  • ½ mrkve

Postup:

Vezměte mrkev i brambor a smíchejte v mixéru, dokud nedostanete pěkně hladkou strukturu. Naneste na obličej, jemně vetřete a nechejte působit po dobu dvaceti minut. Následně masku z pleti opatrně odstraňte vodou.

Bramborovo – cibulová maska

Ingredience:

  • 1 brambor
  • ½ cibule

Postup:

Vezměte tyto ingredience, dejte do mixéru a vytvořte směs. Tu poté použijte na tvář. Maska má bělící účinky, proto jí na tváři nechejte po dobu 15 minut a opláchněte studenou vodou.

Bramborovo – okurková maska

Ingredience:

  • 1 brambor
  • ½ okurky

Postup:

Vezměte mixér a přidejte do něj okurku a brambor. Mixujte do doby, než vznikne homogenní směs. Masku aplikujte na čistý obličej, třete v mírných kruhových pohybech. Poté nechejte masku na tváři 25 minut působit. Následně opláchněte studenou vodou.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button