Péče o tělo

Chcete vypadat o deset let mladší? Pak využijte toto domácí sérum!

Domácí sérum na pokožku je velmi dobré, vyrobené z esenciálních olejů. Díky nim můžete vypadat o 10 let mladší. Esenciální oleje mají mnoho využití, jedna z hlavních vlastností je zastavení či zpomalení procesu stárnutí. Na světě jej využívají tisíce žen a to každý den. Kdo by nechtěl stále vypadat krásně a mladě? Mnohdy kupujete drahé kosmetické přípravky, podstupujete riskantní a drahé procedury ve snaze udržet si své mládí.

Existují však přírodní esenciální oleje, které dokážou za minimum financí pomoci. A co víc, nemusíte nikam složitě chodit, vše zvládnete v pohodlí svého domova. Jaké éterické oleje pomáhají proti stárnutí? Přinášíme čtyři nejlepší!

Jojobový olej

Obecně je jojobový olej využíván k hydrataci pokožky, protože obsahuje mnohé základní živiny, které vaše pokožka potřebuje denně. Kromě vitamínu E v něm najdete také křemík, chrom, zinek. Jojobový olej je bohatý také na jód a můžete s ním tak řešit nedostatek jódu. Lidské mazové žlázy vylučují maz, který má podobnou strukturu jako jojobový olej. Maz pomáhá udržovat pokožku hydratovanou a pružnou. Vzhledem k tomu, že pleť a vůbec lidé pomalu stárnout, produkce kožního mazu klesá. A tím pádem vzniká suchá pokožka, suché vlasy, problémy s lupy a svědění pokožky hlavy.

Naštěstí je tady jojobový olej, který může pomoci udržet pokožku a pokožku hlavy přirozeně hydratovanou. Olej pomáhá udržovat rovnováhu, což je obzvláště účinné v případech nadměrné produkce mazu. To činí z jojobového oleje skvělý prostředek pro ekzém, akné a další jiné kožní choroby. Jojobový olej je také velmi silné změkčovadlo, které může pomoci léčit skvrny na kůži. Suchá kůže je obvykle způsobena ztrátou vody v horních vrstvách. Jojobový olej může v horních vrstvách vodu zachytit pod kůži. Jojobový olej je možno aplikovat kdekoliv na těle, nemusíte se bát alergické reakce či nežádoucích vedlejších účinků.

Jojobový olej vám póry neucpe, podobně jako jiné oleje. Jód může pomoci také bránit růstu bakterií. Tento olej obsahuje také antioxidanty, které zpomalují proces stárnutí. Dále bylo zjištěno, že jojobový olej urychluje proces hojení. Studie, které provádělo oddělení životního prostředí a věd v Itálii ukázalo, že jojobový olej může pomoci urychlit uzavření rány stimulací syntézy kolagenu. Studie také zjistila, že olej nemá toxické účinky.

Olej z granátového jablka

Olej z granátových jader je přírodní léčbou rakoviny kůže. Používá se také jako prostředek proti stárnutí od starověku. Olej má tmavě červenou barvu a to díky přítomnosti bioflavonoidů, které mohou chránit pokožku před škodlivými účinky slunce. Je možno používat olej na opalování, jelikož má přirozený SPF, který umí chránit pokožku.

Kadidlový olej

Kadidlový olej umí chránit pokožku před sluncem a také pomáhá na stařecké skvrny. Je-li vaše pleť nerovná a na pokožce najdete červené nebo bílé skvrny, postačí použít jen tento olej. Dokáže docílit tónu vaší pleti a sníží tak výskyt jakýchkoliv tmavých skvrn. Kadidlový olej je silný adstringent, který pomáhá chránit kožní buňky. Může to pomoci na akné, vrásky či rozšířené póry. Kadidlový olej může pomoci zpevnit pokožku, zlepšit její pružnost a také pomoci ochránit buňky kůže a zpomalit tak proces stárnutí. Podle studií je kadidlový olej ten nejlepší pro tonizaci pokožky. Může také pomoci urychlit hojení ran a snížit také výskyt jizviček po akné. Olej může také pomoci snížit chirurgické jizvy.

Levandulový olej

Levandulový esenciální olej rovněž pomáhá zpomalit proces stárnutí a urychluje hojení ran či popálenin. Volné radikály jsou hlavním důvodem mnoha vážných onemocnění – mohou pomoci zastavit imunitní systém a poškodí tak vaše tělo a to včetně pokožky. Antioxidanty mohou pomoci v boji s volnými radikály. Levandulový olej obsahuje mnoho antioxidantů. Podle studie dokonce obsahuje tři nejvýkonnější antioxidanty – katalázu, superoxid dismutázy a glutation. Díky silným antibakteriálním a antioxidačním vlastnostem může levandulový olej mít skvělé účinky na kůži.

Skvělé sérum proti stárnutí

Přinášíme vám skvělé sérum proti stárnutí. Skvěle hydratuje pokožku, poskytuje jí antioxidační ochranu. Dodává pokožce také phytonutrienty, které zlepšují buněčnou komunikaci a urychlují tak hojení ran. Jak si toto sérum připravit?

Ingredience:

  •  ¼ unce jojobového oleje
  • ¼ unce vitamínu E
  • ¼ unce oleje z granátového jablka
  • ¼ unce kadidlového oleje
  • ¼ unce levandulového oleje

Postup:

Vezměte všechny esenciální oleje a jednoduše je promíchejte. Aplikujte čtyři až pět kapek na kůži každý večer před spaním. Toto úžasné sérum pomáhá udržet pokožku hydratovanou a díky tomu vypadá mladší. A to v opravdu krátké době.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button