Péče o těloPřírodní léčba

Glycerin a jeho využití v domácnosti: budete se divit

Čistíte koupelnu a najednou objevíte ve skříňce lahvičku glycerinu. Ani si už nepamatujete, kdy jste si ji pořídili. Nejspíš ji budete chtít vyhodit. To by však byla škoda. Láhev glycerinu může být využita v celé domácnosti. Nevíte, jak na to? Tak si přečtěte náš článek, kde se dozvíte o využití glycerinu v domácnosti.

Osvědčené způsoby využití glycerinu v domácnosti

Níže naleznete osvědčené způsoby využití glycerinu v domácnosti, o kterých jste neměli ani tušení. Rázem se tak přebytečná lahvička, stane nepostradatelnou součástí vašich domovů.

Odstranění skvrn v domácnosti

Pomocí glycerinu jednoduše odstraníte i silné skvrny v domácnosti. Aplikujte glycerin v přiměřeném množství na skvrnu a nechte působit po dobu jedné hodiny. Po uplynutí doby, odstraňte glycerin slanou vodou. Tento postup je vhodný i pro odstranění fleku od čaje či kávy. Namočte oblečení do roztoku glycerinu a solného roztoku (1:1). Jakmile skvrna začne blednout, okamžitě umyjte kus látky v ruce nebo pračce.

Skvělý odpuzovač prachu

Glycerin skvěle vyleští váš lakovaný dřevěný nábytek a zrcadla. Navíc se postará o to, aby se na něm neusazoval prach. Váš nábytek tak zůstane déle čistý a krásně lesklý.

Navraťte zašlou slávu koženým věcem

Pokud máte ve skříni koženou bundu, peněženku nebo jiný opotřebovaný doplněk, vše otřete glycerinem. Sice nezíská tu jedinečnou strukturu, jako na začátku, ale určitě bude vypadat lépe.

Krásně lesklá podlaha

Jestliže jste hrdými majiteli parketové podlahy nebo laminátu, máme pro vás skvělý tip. Naleštěte svoji podlahu pomocí vody a glycerinu. Smíchejte 2-3 lžíce glycerinu s 5 litry vody. Vaše podlaha bude lesklá a čistá, jako zrcadlo.

Domácí péče o vlasy

Jedná se o nejjednodušší způsob, jak pečovat o vlasy. Přidejte několik kapek glycerinu do oblíbeného šampónu. Vaše vlasy se promění v husté, měkké a hydratované. Trochu glycerinu můžete přidat i do vlasové masky nebo dalších vlasových přípravků. Glycerin vlasy nádherně vyživí a hydratuje.

Pro úžasně jemné a hebké ruce

Celkem běžnou praxí je krém na ruce s glycerinem. Tento produkt využijete během studených i horkých dní.  V zimním období chrání glycerin pokožku před chladem. Během horka zabraňuje svědění a podráždění pokožky od sluníčka. Aplikujte pár kapek glycerinu na kůži a jemně vmasírujte. Také můžete provést horkou lázeň a přidat několik kapek glycerinu do horké vody. Po této lázni a relaxaci, budou vaše ruce krásně jemné a hladké.

Výživný krém na obličej

glycerinGlycerin má v kosmetickém průmyslu dlouhou historii. Přes moderní technologii a vývoj nových přísad do kosmetických přípravků je glycerin i nadále populární. Je to z toho důvodu, že má schopnost absorbovat vlhkost a udržet tento stav na dlouhou dobu. Pokud použijete glycerin na obličej, budou na něm ulpívat mikroskopické molekuly vody a obličej se nevysuší. Platí to však v případě, když žijete v místech, kde je vysoká vlhkost.

Léčba popraskaných pat

Glycerin je vhodný i pro léčbu hrubé kůže na rukou, nohou nebo popraskaných patách. Pravidelné aplikování glycerinu na postižené místo vás zbaví problémů. Již po prvním týdnu, uvidíte rozdíl. Paty budou měkké, růžové a hebké. Vaše nehty získají zářivý vzhled.

Domácí přírodní mýdlo

Pokud naleznete láhev glycerinu v domácnosti, můžete ho využít jako přísadu na domácí přírodní mýdlo. Stačí přidat pár kapek do receptu na výrobu mýdla – pokožka bude vláčná, lesklá a pružná.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button