Jídlo a stravováníPéče o tělo

Nápoj, který vám pročistí tepny a ochrání před srdečními chorobami

Srdeční choroby jsou velmi závažným onemocněním, na které trpí celá řada lidí. Vysoký krevní tlak vede k roztahování cév a cévních stěn. To může zvýšit riziko vzniku vysokého cholesterolu. Jak tomu zabránit a ochránit se před srdečními chorobami?

Rizikový faktor pro onemocnění srdce

Vysoká hladina cholesterolu je hlavní rizikový faktor pro onemocnění srdce, protože tuk z naší stravy je ukládán do cév. V průběhu času se vytvoří mastné prostředí, které se nazývá aterom. Vrstva uloženého cholesterolu způsobuje zánět ve stěně cév.

Omezená srdeční tepna a uložený tuk na stěnách cév je časovaná bomba, která může kdykoliv vybuchnout a způsobit vážné zdravotní komplikace.

Nejčastějším důvodem selhání srdce, je tvorba krevní sraženiny, která ucpe celou tepnu a vytvoří blok. Ten poté způsobí srdeční infarkt.

Konzumace stravy s nízkým obsahem tuku, vysokým obsahem vlákniny a významného množství antioxidantů pomáhá regulovat hladinu tuku v těle a snižuje množství ucpaných tepen.

Jedním z přírodních léků, který pomáhá pročistit tepny, jsou rozinky, které napomáhají čistit krevní cévy a omezují hromadění špatného cholesterolu. Níže naleznete recept, který vám pomůže pročistit srdeční tepny a ochrání vás před srdečními chorobami.

Recept na nápoj, který vám pročistí tepny

Co budete potřebovat:

  • dvě čajové lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
  • jeden šálek umytých rozinek
  • 4 lžičky zeleného čaje
  • 1 l vody
  • 2 lžíce medu

Do hrnce vložte rozinky, které zalijete vodou a přivedete k varu na mírném ohni. Po 10 minutách odstraňte hrnec z ohně a přidejte zelený čaj, med a dvě čajové lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru. Přiklopte hrnec pokličkou a zabalte ho do vlněné tkaniny. Nechte uležet přes noc (cca 8 hodin). Druhý den nápoj sceďte. Dvakrát denně před jídlem vypijte 150-200 ml tohoto přírodního léku. Výsledky se brzy dostaví.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button