Přírodní léčbaZdravé tipy

Mimořádné zdravotní přínosy kořenu zázvoru a zázvorového čaje

Zdravé přínosy kořenu zázvoru a zázvorového čaje

Můžete jednoduše přidávat více zázvoru do vašich každodenních jídel nebo si vařit šálek zázvorového čaje prostě vařením kořenu zázvoru asi 15 minut a pak pijete čaj. Doufejme, že poté, co  si přečtete některé přínosy zázvoru, budete mít od té chvíle nějaký zázvorový kořen vždy doma.

1. Vlastnosti proti rakovině

Zázvor je zvláště užitečný při léčbě některých druhů rakoviny. U rakoviny vaječníků výzkum ukazuje, že zázvor může doslova zabíjet buňky rakoviny vaječníků. Zázvor byl také navržen, aby pomohl s rakovinou prsu, kůže, ledvin, plic a slinivky.

2. Pomoc při syndromu dráždivého střeva

Konzumace více zázvoru může pomoci zejména těm, kteří trpí syndromem dráždivého střeva, a to díky jeho uklidňujícímu účinku na střevní a zažívací systém.

3. Alzheimerova choroba

Zvláště pokud Alzheimerova choroba se vyskytla ve vaší rodině, měli byste do vaší stravy zahrnout více zázvoru. Výzkum naznačuje, že zázvor může pomoci chránit mozkové buňky, a tím zabraňovat Alzheimerově nemoci.

4. Pomáhá udržovat zdravou váhu

Zázvor pomáhá stimulovat trávicí systém, udržovat věci plynoucí a zabraňuje tělu, aby držel odpad, který nepotřebuje. Výzkum také naznačuje, že zázvor může působit jako spalovač tuku a pomáhá vám cítit se plný, což vám pomůže zhubnout.

5. Řízení glukózy

Zázvor pomáhá udržovat hladiny glukózy v krvi pod kontrolou, což může být rozhodující pro prevenci nebo léčbu diabetu. Toto pečlivé řízení glukózy také pomáhá zlepšit vaši energetickou hladinu a pomůže vám zhubnout.

6. Unavené svaly a bolavé klouby

Zázvor pomáhá svalům rychle se zotavit a snižuje únavu. Díky svým protizánětlivým vlastnostem pomáhá také řešit otoky, bolesti a záněty kloubů.

7. Zlepšuje oběh

Pomáhá zlepšit tok krevního oběhu, což vám může také zvýšit energii a pomoci při boji s únavou. Zvýšení krevního oběhu je zvláště důležité pro ty, kteří často sedí, a také pro ty, kteří mají nízký krevní tlak.

8. Nevolnost

Kořen zázvoru je skvělým přírodním prostředkem pro nevolnost, pohybovou nemoc a ranní nemoci. Zázvor má velmi zklidňující účinek na zažívací trakt a nemá žádné negativní vedlejší účinky, narozdíl od většiny léků na předpis pro tyto stejné příznaky.

9. Posiluje imunitu

Zázvor pomáhá posílit váš imunitní systém, předcházet nemoci a pomáhá vám zbavit se toho otravného onemocnění rychleji. To je díky zázvorovým antifungálním, antimikrobiálním a antibakteriálním vlastnostem a protizánětlivým činidlům.

A seznam pokračuje dál. Kořen zázvoru je snadné přidat do většiny vašich receptů a pravděpodobně si to ani nevšimnete. Zkuste přidávat nějaký kořenový prášek závoru do salátových dresinků nebo dokonce do ovesných vloček. Pokud zjistíte, že nemůžete přidávat dostatek zázvoru do vaší stravy tímto způsobem, pijte šálek zázvorového čaje každý večer.

Můžete přidat také nějaký citrón, který vám pomůže s příchutí a získat další výhody. Zázvor je jedním z cenově nejvýhodnějších příznivých přírodních doplňků stravy a měl by být co nejvíce přidáván do vaší stravy.

Jak vyrobit zázvorový čaj

Pijte 1-2 denně

-1 polévková lžíce. čerstvý strouhaný zázvor

-2 šálky filtrované vody

-1 polévková lžíce med nebo čistý javorový sirup

½ citronu, šťávy

Volitelné:

– 1 Skořice

– Heřmánek

– Tinktura z Ekinacea

– Čerstvé listy máty

– Špetka kajenského pepře

Pokyny

Oloupeme kořen zázvoru.

Nastrouháme ho, nebo pokrájíme co nejvíce nadrobno.

Pokud chcete přidat skořici, mátou, heřmánek nebo kajenský pepř, přidejte to teď.

Přiveďte vodu k varu, přidejte zázvor a vypněte teplo. Přikrejte a nechte luhovat 10 minut.

Přeceďte a nechte lehce zchládnout.

Přidejte čerstvou citronovou šťávu a přírodní sladidlo, pokud chcete. Smíchejte a užívejte si tento láhodný nápoj!

Pokud chcete studený čaj, nechte váš čaj ochladit, uložte ho do ledničky a před podáním přidejte kostky ledu.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button