Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Zázvorové recepty pomohou proti kašli, nachlazení i chřipce

Kašel, rýma, nachlazení a chřipka umí pěkně potrápit všechny – muže, ženy, děti. Je jedno, kolik vám je, tyto nemoci přijdou obvykle nečekaně a mohou vám znepříjemnit několik následujících dní. Je tedy dobré vědět, jak se s těmito nemocemi poprat a připravit se na to, jak je zneškodnit.

Léky jako pomoc

Lidé povětšinou sáhnou ihned po lécích, které pomohou; jsou účinné. Obsahují však chemické látky, které nejsou vždycky pro tělo přínosem. Navíc mohou způsobovat nežádoucí účinky. Je-li to tedy možné, vždycky nejdříve zkuste sáhnout po přírodních metodách. Ty jsou cenově dostupné a stejně efektivní.

Nejlepší přírodní lék

Zázvor je jedním z nejlepších přírodních a dostupných léků, které se užívají k léčbě mnoha běžných onemocnění. Ať už máte ucpaný nos, problémy se žaludkem, může zázvor pomoci zmírnit tyto příznaky. Přinášíme pár léků, které mohou pomoci. Jak si je připravit?

Ingredience:

  • 2 citrony
  • 2 kusy zázvoru
  • Surový med
  • Sklenici mason jar

Postup:

Oloupejte důkladně citron a zázvor, pečlivě nakrájejte. Plátky citronu a zázvoru dejte do sklenice mason jar. Přidejte med, ať klesne dolů na dno nádoby. Pečlivě utěsněte a dejte směs do chladničky.

Kdy konzumovat?

Objeví-li se první příznaky běžné nemoci, vezměte si 2-3 polévkové lžíce této směsi a vložte je do šálku teplé vody. Nechejte působit asi 3-5 minut a poté vypijte. Tuto směs doporučujeme popíjet 3-4krát denně, dokud symptomy běžných nemocí nezmizí.

Přinášíme druhý zázvorový čaj, který je výborný prostředek pro nemoci. K přípravě vám postačí pár minut. Jak na to?

Ingredience:

  • Čerstvý zázvor
  • 1 šálek vody
  • Citronová šťáva (volitelné)
  • Surový med (volitelné)

Postup:

Vezměte zázvor a důkladně jej očistěte. Následně zázvor nakrájejte na malé plátky a rozdrťte na jemnoé. Nechejte v šálku a přidejte vroucí vodu. Následně můžete tento čaj ochutit medem a citronem.

Kdy konzumovat?

Chcete-li se zbavit ucpaného nosu, kašle, chřipky a nachlazení, pak konzumujte tento zázvorový čaj 3-4krát denně.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button