Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Proč byste měli konzumovat okurku?

Okurky jsou jednou z nejméně ceněné zeleniny, zejména pak mezi dětmi. Málo z nás si uvědomuje, jak skvělé výhody má okurka na lidské tělo. Je velmi dobrá, nabitá spoustou vitamínů a minerálů. Má také mnoho zdraví přínosných složek, které blahodárně působí na lidské tělo.

Co všechno obsahují okurky?

Jsou velmi výživné, nabité základními vitamíny a minerály jako vitamín K a C, některé vitamíny typu B, měď, draslík a mangan. To všechno může pomoci vašemu zdraví. Okurky obsahují unikátní polyfenoly a další sloučeniny, které mohou pomoci snížit riziko chronických onemocnění a mnoho dalšího.

Okurky jsou tedy určitě skvělé pro vaše lidské tělo a hlavně je důležité je zapracovat do své každodenní stravy. Přinášíme vám devět důvodů, proč je dobré konzumovat pravidelně okurky.

Udržuje tělo hydratované

Hydratované tělo rovná se zdravé tělo. Okurky jsou skvělou volbou, pokud nekonzumujete dostatečné množství pitné vody. Jsou tvořeny z 95% vodou, jejich konzumace pomáhá udržovat tělo správně hydratované. Můžete je konzumovat nakrájené na plátky, smíchat a připravit z nich lahodné smoothie.

Skvělé v kosmetice

Okurky obsahují oxid křemičitý, který pomáhá udržovat vaše vlasy, nehty krásně zdravé a lesklé. Vysoký obsah síry zase pomáhá zvyšovat růst vlasů. Aplikujete-li okurku přímo na pokožku a necháte jí působit dvacet minut, pomůžete eliminovat tmavé skvrny. Zároveň hydratujete a osvěžujete svou pokožku.

Pomoci při kocovině

Okurky mají vysoký obsah vitamínů B, které mohou zvýšit vaší energetickou hladinu a zmírní bolest hlavy. Umí také pomoci rychle zklidnit symptomy kocoviny. Stačí sníst několik kousků okurky ráno nebo přidat okurku do svého ranního drinku a je to.

Okurky pomáhají na problémy s dásněmi

Pro zdravé dásně se doporučuje sklenice nápoje z okurek. Okurky jsou také velmi dobré pro odstranění špatného dechu. Můžete osvěžit dech tím, že umístíte okurku na parto v ústech. To pomůže zbavit ústa zápachu, který způsobují bakterie.

Skvělé vidění

Dopřejte si relax. Položte plátky okurek na zavřené oči a odpočívejte. Okurka může pomoci od zánětu očních víček a také napomůže odstranit vaky pod očima. Další přínosy pro vaše oči můžete získávat, když budete okurky konzumovat.

Chrání mozek

Okurky obsahují protizánětlivý flavonoid zvaný fisetin. U něj bylo prokázáno, že hraje zásadní roli při podpoře zdraví mozku. Je známo, že pomáhá zlepšovat paměť a dokonce umí ochránit nervové buňky před stárnutím. Fisetin zabraňuje poruchám učení a poruchám paměti u myší s Alzheimerovou chorobou.

Podporuje trávicí zdraví

Okurky jsou plné vlákniny a vody. To jsou dva nejdůležitější prvky, které potřebujete pro optimální zdraví vašeho trávicího systému. Okurky mohou pomoci zvýšit pH žaludku, což může pomoci s příznaky reflexu jícnu. Slupky okurky obsahují vlákninu, která může pomoci vaší stolici pro správný a rychlý pohyb a podporuje tak správné vyprazdňování.

Podpora zdraví srdce

Okurka obsahuje také draslík, který může pomáhat snižovat krevní tlak. Draslík je elektrolyt a jeho funkce pomáhají při interakci se sodíkem. To napomáhá řízení přenosu nervových impulzů, svalové kontrakce a srdečních funkcí.

Pomáhá při stresu

Okurky obsahují také spoustu vitamínů B a to včetně vitamínu B1,vitamínu B5 a vitamínu B7 (biotin). Vitamíny skupiny B jsou známé, že pomáhají zmírnit pocity úzkosti a vyrovnávají některé škodlivé účinky stresu.

Všechny tyto výše uvedené důvody dělají z okurky velmi oblíbenou a prospěšnou zeleninu. Je možno jí velmi rychle a snadno připravit, můžete jí konzumovat snad ke každému jídlu. Můžete jí nakrájet, přidat do salátu, jako přílohu nebo jí přidat do nápoje.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button