Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

10 jednoduchých využití pro kokosový olej

V posledních letech je stále víc a víc popularizován kokosový olej a to, jak skvělé účinky má na lidské tělo. Je velmi účinný v kuchyni, ale nejen tam. Můžete jej využít také jako kosmetický přípravek, například pro vaši pokožku, vlasy nebo dokonce také pro vaše zuby. Je tedy všestranný a skvěle účinkuje!

Strom života

Kokosový strom je považován za „strom života“ ve většině jihovýchodní Asie, Indie, Filipín a dalších tropických lokalit. A dnes existuje víc než 1500 studií, které dokazují přínos kokosového oleje pro lidské zdraví. Jestliže i vy potřebujete dodat svému tělu nový zdravý impuls, pak přinášíme 10 „kokosových“ tipů pro vaši krásu.

Domácí deodorant

Pocení je přirozenou součástí našeho života. Někdo se potí více, jiný zase méně. Problémem však je, když se vlivem pocení objevuje také zápach. V takovém případě sáhnete po deodorantech, které pomohou zápach překrýt. Ovšem je se spoustou chemických látek, které ne vždycky jsou k tělu příjemné.

Můžete si vyrobit doma vlastní domácí deodorant, který bude přírodní a s kokosovým olejem.

Ty deodoranty, které je možno kupovat v obchodech, mohou na citlivou pokožku reagovat, mohou ji podráždit, objevit se může vyrážka. Domácí a ryze přírodní kokosový olej je skvělý, nemusíte se bát podráždění. A jak na to? Je to velmi jednoduché. Stačí se osprchovat, vyjít z ní a aplikovat trochu kokosového oleje do podpaží. Ucítíte okamžité výsledky.

Krém na vrásky

Stárnutí je přirozená součást lidského života. Postupně, jak tělo stárne, ochabuje pružnost pokožky a objevují se vrásky. Naštěstí existuje mnoho způsobů, jak vrásky potlačit. Různé krémy, séra, masky a podobně. Zkuste ale raději sáhnout po přírodním řešení v podobě kokosového oleje.

Jde o ideální produkt, který může pomoci proti vráskám. Udrží vaší pokožku hydratovanou a také eliminuje tmavé skvrny pod očima. V okolí očí může pomoci zbavit vás vrásek a předcházet tak stárnutí. Nechejte působit kokosový olej v této oblasti přes noc a probudíte se svěží. Kombinovat můžete s kadidlovým olejem, který má také skvělé účinky proti stárnutí.

Přírodní hydratační krém

Používání kokosového oleje na pokožku funguje podobně jako hydratační přípravky na tvář. Umí se velmi rychle vstřebávat a není mastný, což je skvělé. Při pokojové teplotě je kokosový olej pevný, ale když je v kontaktu s dlaněmi, rychle se roztaví. Před spaním si umyjte obličej a vysušte jej. V rukou zahřejte kokosový olej o velikosti hrachu a poté pomalými a krouživými pohyby aplikujte na obličej. Nechejte pět minut působit a následně setřete vše, co zůstalo na pokožce.

Bělí zuby

Během všedního dne konzumujete mnoho potravin, které mají vliv na zuby a zubní sklovinu. Zvýšená konzumace čaje, kávy, vína a dalších potravin působí na zuby, načež žloutnou. Chcete-li obnovit bílý úsměv, máte několik možností. Můžete používat bělící přípravky či jít k zubaři. Nebo se můžete vydat cestou přírody a použít kokosový olej k bělení.

Jde o velmi dobrou alternativu, můžete jej použít jako ústní vodu nebo zubní pastu. Je to také velmi dobrý desinfekční prostředek. Chcete-li zlepšit zdraví vašich zubů, dásní, pak vyzkoušejte metodu převalování kokosového oleje v ústech. Stačí vám lžička kokosového oleje ihned po ránu a tu poté převalujte v ústech asi dvacet minut. V žádném případě nepolykejte, ale vyplivněte! Následně vypláchněte ústa vodou.

Odstraňovač make-upu

Trocha kokosového oleje může velmi snadno odstranit make-up a dokonce i voděodolnou řasenku. A co víc, nebude dráždit vaše oči nebo pokožku. Aplikujte trochu oleje na špičky prstů a masírujte v kruhu. Poté vypláchněte vlažnou vodou a osušte tvář pomocí ručníku.

Akné

Někdo může kokosový olej používat jako lék na špatnou pleť. Možná si říkáte, že to je blbost, vždyť olej na mastnou pleť, která trpí akné, není to ideální. Právě mastné krémy a různé produkty jsou důvod, proč se u vás objevují póry. Kokosový olej má však dvě skvělé výhody: má antibakteriální funkci díky přítomnosti kyseliny laurové a kaprinové. Tyto látky nahradí ochrannou vrstvu pokožky, na rozdíl od jiných výrobků z másla a podobně. Dodáváte pokožce tak další podporu, aby byla zdravá a hladká.

Krém na holení

Krémy na holení bývají drahé, a co se chemikálií týče, mohou způsobovat alergie, zejména pak pro ty, kteří jsou alergičtí nebo mají citlivou pleť. Kokosový olej je mnohem levnější a skvěle poslouží. Je přirozený a antibakteriální prostředek. Stačí vzít kousek kokosového oleje, zahřát v dlani a potřít si jím obličej, podpaží, nohy oblast bikin a poté oholit. Následně dobře opláchněte a vysušte.

Oční krém

Kůže pod očima je velmi tenká a může být často velmi citlivá. Okolí očí tak může být velmi citlivé, můžete si všímat tmavých míst okolo očí. To je důvod, proč je vhodné kůži poskytnout extra ošetření. Nechcete-li platit spoustu peněz za drahé oční krémy, můžete použít kokosový olej, má to přesně stejný účinek. Aplikujte kokosový olej na prsty a jemně vmasírujte pod oči. Skvěle tak ochráníte pokožku.

Balzám na rty

Vaše rty musí každý den vydržet opravdu hodně věcí, změny počasí, neustálou suchost a podobně. Kůže na rtech je mnohem tenčí, proto potřebuje zvláštní péči. Začněte svůj den trochou kokosového oleje na rty a ihned uvidíte výsledky. Kokosový olej je skvělým produktem, který udržuje vaše rty vlhké. Kokosový olej je přirozený prostředek a díky němu budou vaše rty vypadat krásně a zdravě. Nebudete muset kupovat drahé balzámy.

Kondicionér na vlasy

Kokosový olej je skvělý pro vaše vlasy. Používá se po tisíce let k posilování a stylování vlasů. Je hydratační, pomáhá posílit vaše vlasy a zároveň pomáhá vlasům zadržovat vlhkost. V závislosti na délce a struktuře vlasů budete potřebovat různé množství, od jedné čajové lžičky po dvě polévkové lžíce kokosového oleje. Vezměte olej do ruky a následně jej nechejte v dlaních rozehřát a aplikujte do vlasů. Nechejte působit asi hodinu, poté umyjte vlasy šamponem tak, jak jste zvyklí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button