Péče o těloPřírodní léčba

Smoothie, které pomáhá proti bolesti kloubů

Bolesti kloubů a další příznaky artritidy jsou vždycky nepříjemné a zasahují do aktivního života. Toto smoothie pomáhá léčit bolesti kloubů a předchází artritidě a dalším problémům. Obsahuje spoustu účinných složek, ale také skvěle chutná. Díky němu můžete vyřešit své problémy a mírnit bolesti.

Bolesti kloubů

Klouby jsou tkáně, které spojují kosti a pomáhají podporovat pohyby v celém těle. Umožňují lidem stát, chodit a také skákat. Máte-li silná a zdravá kolena, pak díky nim můžete dělat spoustu věcí, sportů a podobně. Vlivem stárnutí trpí celé tělo, nemá takovou aktivitu jako dřív. A trpí také kolena, která se opotřebovávají, trpí na různá zranění a podobně.

Často se tak uvolňují a poškozují, protože vazy a šlachy se nakonec oslabují a jsou méně pružné, než kdysi. Navíc mazivo, kterého bývalo vždycky dost, se postupem ztrácí. Je důležité, aby se kolenům poskytovala potřebná péče. Díky tomu zůstávají silné a mohou nadále podporovat tělo.

Ubývá-li maziva, nemusíte konzumovat různé léky, navštěvovat lékaře a podobně. Ze všeho nejdřív můžete vyzkoušet toto jednoduché smoothie, které pomáhá. Konzumujte jej každý den! Umí mírnit a dokonce také tlumit příznaky artritidy a bolest kloubů. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 2 šálky ananasu
  • 1 čajová lžička cejlonské skořice
  • 1 šálek ovesné vločky
  • 400g surového medu
  • 40g mandlí
  • 1 šálek přírodní pomerančové šťávy
  • 1 šálek vody

Jak postupovat:

Vezměte ovesné vločky a připravte je tak, jako obvykle. Tedy přidejte horkou vodu a nechejte vychladnout. Následně vymačkejte z ananasů šťávu. Smíchejte med, vodu, skořici a mandle s pomerančovou šťávou. Pro lepší manipulaci nejdřív mandle rozdrťte.

Vše umístěte do mixéru, přidejte ovesné vločky a ananasovou šťávu a mixujte, dokud nebude vše správně zpracováno. Pro dosažení požadované struktury můžete přidat kostky ledu, pokud potřebujete. Směs znovu promíchejte a ihned konzumujte!

Zdravé smoothie

Hlavní látkou je bromelain, který se nachází v ananasu, což pomáhá u pacientů, kteří trpí osteoartritidou a snižují bolesti kolen. Bromelain je podle jedné studie stejně účinný jako ibuprofen. Pomáhá také při léčbě tendinitidy, zánětu šlach, který způsobuje bolesti a problémy.

Ananas také pomáhá vyživovat klouby, to zejména kvůli vitamínu C či kyseliny askorbové. Kolena potřebují produkovat kolagen, který vytváří zdravou tkáň. Pomáhají obnovovat kosti, chrupavky, šlachy a vazy. Vitamín C pomáhá tvořit kolagen, který je důležitý pro silné klouby.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button