Jídlo a stravování

Nejjednodušší způsob, jak rozmrazit potraviny

Pokud si myslíte, že rozmrazujete maso tím nejlepším způsobem, jste na omylu. Nejnovější výzkumy a vědecké studia ukazují, že potraviny rozmrazujeme špatným způsobem. Výzkumnice Susan Eksted tvrdí, že nechávat přes noc rozmrazovat potraviny je to nejhorší, co můžeme udělat.

potravinyJak rozmrazit potraviny

Dr. Susan tvrdí, že nejlepší způsob, jak rozmrazit potraviny je umístit je do studené vody. Potravina si zachová svoji chuť a všechny dobré vitamíny. Jedná se také o jeden z nejrychlejších způsobů, jak rozmrazit maso a ryby. Profesionální kuchaři o tom to triku vědí celé roky.

Zabalte tedy maso do průhledné fólie a dejte ho do studené vody. Maso se během pár hodin rozmrazí. Důvod proč spousty lidí rozmrazuje potraviny přes noc a nechává je v lednici, je ten, že je to více hygienické. Jenže tento proces může značně znehodnotit kvalitu masa. Přesto je tento způsob lepší, než rozmrazování v mikrovlnné troubě.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button