Péče o těloPřírodní léčba

9 přírodních způsobů, jak se zbavit celulitidy

Přestože celulitida není nebezpečná, vyvolává rozpaky u celé řady lidí. Tento nepříliš hezký povrch kůže se vytváří, když tuk tlačí proti pokožce a vytváří důlek. Někteří lidé si spojují celulitidu s nadváhou, ale ne vždy za to může.

Hubnutí někdy pomůže odstranit celulitidu, ale ne vždy. Existuje celá řada prostředků a alternativ, které vám s tímto problémem pomohou. Připravili jsme si pro ty nejúčinnější.

1. Kávová sedlina

Pomáhá prokrvovat pokožku, odlupuje starou kůži a zlepšuje krevní oběh. Z toho důvodu je prospěšná při snižování výskytu celulitidy. Vytvořte si jednoduchou pastu z kávové sedliny, cukru a malého množství kokosového oleje. Vše vmasírujte do kůže.

2. Suché kartáčování

Je dobrým způsobem, jak podpořit krevní oběh a zlepšit lymfatickou drenáž. Zlepšení průtoku krve může způsobit naducanou pokožku, ale sníží se výskyt celulitidy.

3. Jalovcový olej

Bylo prokázáno, že pomáhá při detoxikaci pokožky. Usazené škodlivé látky v pokožce pomáhají při tvorbě celulitidy. Odstraňování toxinu z těla pomůže omezit vznik pomerančové kůže.

4. Mořská řasa

Jsou ideálním k odstranění mrtvých častí kůže a zlepšují strukturu pleti, což napomáhá při boji s celulitidou.

5. Jablečný ocet

Obsahuje celou řadu minerálů včetně draslíku a hořčíku. Podle nejnovějších výzkumů navíc pomáhá detoxikovat organismus, snižuje zadržování tekutin v hýždích a stehnech, což je nejčastější místo, kde se celulitida vyskytuje.

6. Zelený jíl

Je velmi prospěšný pro redukci pomerančové kůže. Dokáže vytáhnout nečistoty z kůže a podporuje krevní oběh.

7. Solná lázeň

Již bylo řečeno, že hlavním důvodem vzniku celulitidy je zadržování toxinu v kůži. Detoxikační koupel pomocí Epsom soli je ideální, jak se zbavit nebezpečných látek a z relaxuje tělo. Napusťte si horkou vanu, přidejte pár hrst soli a odpočiňte si na 15-20 minut.

8. Losos

Je skvělý způsob, jak bojovat proti celulitidě. Losos je bohatý na antioxidanty, které rozkládají celulitidu.

9. Kokosový olej

Pravidelné užívání hydratačního krému udrží vaši pleť ve skvělé formě. Nicméně, toxiny se dostanou zpátky do těla. Z toho důvodu je ideální použít přírodní prostředky a ne komerční krémy, které jsou plné škodlivých látek. Ideální je kokosový olej, který dostatečně hydratuje pokožku a redukuje pomerančovou kůži.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button