Přírodní léčba

Toxiny v těle? Vyzkoušejte detoxikaci skrz střeva!

Střeva jsou velmi důležitým orgánem v lidském těle. Pomáhá v mnoha životně důležitých funkcích, například odstraňuje zbytky jídla, nápojů, které lidé konzumují. Správná funkce tlustého střeva má klíčový význam, pokud jde o udržení vysokých energetických úrovní, prevenci onemocnění a stimulaci trávení.

střevo

 

Proč je detox tlustého střeva důležité?

Lidské tělo šlape jako dobře namazaný stroj, pokud má všeho dostatek. Když je zatíženo toxiny, nepracuje tak, jak má. Díky detoxu střeva se velmi dobře odstraní toxiny. Pravidelně čistěte tlusté střevo a odstraňujte toxiny z těla. Tím mu hodně ulehčíte práci. Když totiž správně funguje, necítíte se nafouklí, nemáte problémy s trávením a nemusíte se zabývat zdravotními problémy.

Přírodní metody k čištění tlustého střeva

Nemusíte využívat různé nepříjemné a drahé procedury, které zajistí lepší trávicí funkce. V přírodě je také spousta pomocníků a metod, které umí pročistit a odstranit všechny toxiny, které v něm jsou. Co vše vám může pomoci?

Voda

Pro čištění tlustého střeva je nejlepší, když budete pít vodu. Ono je to dobré i pro žaludek, pitný režim, svaly, zkrátka pro celé tělo. Doporučuje se pravidelně pít neperlivou a neochucenou vodu, obecně platí pít deset až dvanáct sklenic vody během dne. Pravidelná konzumace vody dodává tělu potřebnou hydrataci a vše, co může pomoci odplavit škodlivé toxiny a odpadní látky z těla přirozeným způsobem. Pijte hodně vody čímž povzbudíte také přirozená peristaltika střev, což pomůže jídlu projít přes trávicí systém.

Jablečná šťáva

Pravidelné pití jablečné šťávy umí podporovat pohyby střev, rozkládá toxiny a zlepšuje zdraví jater a trávicího systému. Čerstvě vymačkaná jablečná šťáva poskytuje nejlepší výsledky. Pokud denně nemůžete vymačkávat šťávu, mohou posloužit balené organické šťávy. Začněte svůj den jednou sklenicí nefiltrovaného jablečného džusu. Po půlhodině vypijte sklenici vody. Tento postup opakujte několikrát za den a pokračujte další tři dny.

Mořská sůl

Mořská sůl je dalším efektivním domácím prostředkem, který je vhodný pro čištění tlustého střeva. Stimuluje pohyb střev a pomáhá odstranit všechny škodlivé toxiny, které se hromadí ve stolici. Smíchejte dvě polévkové lžíce mořské soli se čtyřmi šálky teplé čisté vody. Pečlivě promíchejte a vypijte během dvaceti minut. Během jedné hodiny od vypití slané vody vypijte další šálek vody. V dalších dvou hodinách není dobré jíst. Pravidelně budete navštěvovat koupelnu, proto tento detox není dobrý, když jdete do práce. Tento postup neopakujte déle než sedm dní po sobě.

Lněné semínko

Lněné semínko je bohaté na omega-3 mastné kyseliny, antioxidanty a přírodní vlákna, která pomáhají přirozeně čistit tlusté střevo. Absorbuje vodu a pomáhá při odstraňování toxinu z těla ven. Bude velmi dobře, když do svého jídelníčku přidáte lněné semínko. Můžete jej přidat do jogurtu, ovoce, salátů, masa či kdekoliv jinde. Pro rychlejší výsledky můžete smíchat sklenici vody a jednu polévkovou lžíci mletých lněných semínek. Vypijte asi půl hodinky před jídlem a před spaním.

Zázvor

Zázvor napomáhá omezovat nadýmání, ale také pomáhá stimulovat funkci tlustého střeva. Udržuje jej bez odpadních látek a škodlivých toxinů. Můžete zázvor konzumovat v mnoha podobách, nastrouhaný, šťávu nebo nařezaný na kousky. Velmi dobrou alternativou je například smíchat jednu čajovou lžičku zázvorové šťávy, čtvrt šálku citronové šťávy a dva šálky horké vody. Pro lepší chuť můžete přidat trochu medu. Roztok rozdělte na dvě či tři části a popíjejte během celého dne. Pozor, zázvor se nedoporučuje pro těhotné ženy.

Různé šťávy

Pro čisté tlusté střevo je nezbytné jeden nebo dva dny nekonzumovat zpracované a vařené potraviny. Namísto pevného jídla popíjejte čerstvé zeleninové šťávy a to hned několikrát denně. Zelenina obsahuje chlorofyl, který napomáhá z těla odstraňovat toxiny. Také obsahuje vitamíny, minerály, aminokyseliny a enzymy, které pomohou udržet tělo zdravé a dobře energizované. Můžete také popíjet bylinné čaje.

Dieta s vysokým obsahem vlákniny

Konzumovat potraviny bohaté na vlákniny mohou pomoci vyčistit tlusté střevo od škodlivých toxinů. Vláknina pomáhá udržovat stolici měkkou, zlepšuje pohyb střev, což podporuje vylušování odpadních produktů. Současně vás tyto potraviny mohou pomoci zbavit střevních problémů. Můžete přidat mnoho vlákniny do stravy tím, že budete konzumovat čerstvé ovoce (zejména maliny, hrušky, jablka), čerstvou zeleninu (artyčoky, hrách, brokolici), obiloviny, celozrnné potraviny, ořechy, fazole a různá semínka.

Jogurt

Konzumace čerstvého jogurtu pravidelně je skvělý způsob, jak udržovat tlusté střevo zdravé. Jde o probiotické jídlo, zejména takové s živými a aktivními kulturami. Pomůže do střeva dostat dobré bakterie, které podporují trávení. Pomáhá také v boji proti zánětlivým onemocněním střev. Obsahuje také dostatek vápníku, který pomáhá odrážet růst buněk, které mohou lemovat tlusté střevo. Jogurt je šetrný ke střevům a také pomáhá řešit problémy se žaludkem jako plynatost, nepravidelné pohyby střev a mnoho dalšího. Konzumujte jogurt, nejlépe bílý a čistý.

Závěrem

Pravidelné čištění tlustého střeva pomáhá v péči o zdraví. Vyhnete se vážným komplikacím a posílíte celkové zdraví. Brzy uvidíte zlepšení a celkové pozitivní změny, které prospívají vašemu tělu. Trávicí systém bude fungovat opravdu skvěle.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button