Péče o těloPřírodní léčba

Zapomeňte na klasické léky na nachlazení. Vyzkoušejte křen s octem a stanete se svědci zázraku

Zapomeňte na všechny komerční léky, které znáte z reklam. Radši vsaďte na přírodu a smíchejte dvě volně dostupné přírodní složky, které vám pomohou s nachlazením i bolestí hlavy.

Jaro je zrádné

První jarní dny lákají na sluníčko a teplo. Jenže během pár okamžiků je vše jinak a studený vítr vám připomene, že jaro ještě není v plném proudu. Prochladnutí vede k nachlazení, zánětu nosních dutin nebo bolesti hlavy. Příliš častá konzumace léků není na místě. Je vždy lepší vypořádat se s bolestí přírodním způsobem, než do svého těla cpát chemikálie.

V boji proti zánětu nosních dutin, bolesti hlavy a nachlazení, je křen skvělý spojenec. Staré řecké přísloví říká: „ředkvičky mají cenu olova, řepa cenu stříbra a křen cenu zlata.“

Jak si vytvořit účinný lék z křenu a octu

Na přípravu přírodního léku doporučujeme čerstvý křen. Nastrouhejte křen, vložte jej do zavařovací sklenice a zalijte až po okraj vinným octem. Sklenici dobře utěsněte.

Připravenou směs nechte stát při pokojové teplotě zhruba deset dnů. Občas obsah protřepejte.

Jakmile je lék připraven, můžete užívat dle potřeby. Jak na to? Jednoduše otevřete sklenici a opakovaně dýchejte obsah po dobu pěti minut. Také můžete namočit kus látky a aplikovat ji přes noc na čelo nebo zadní část hlavy.

Tento postup opakujte po dobu pěti dnů a budete mít po problémech s ucpanými dutinami nebo bolestí hlavy.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button