Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jablečný ocet jako zázračný lék na vaše problémy. Proč ho používat v domácnosti

Jablečný ocet je znám pro své četné zdravotní výhody, jako je například redukce hmotnosti, vyrovnávání úrovně pH nebo zvýšení střevních bakterií, které jsou prospěšné. Schopnost vyrovnat hladinu cukru v krvi je jedním z nejsilnějších vlastností jablečného octa. Byla provedena studie, která zahrnovala 11 osob s cukrovkou typu 2. užívali léky na předpis a také konzumovali jablečný ocet. Výzkum prokázal, že jedinci měli stejnou hladinu cukru v těle, ať už používali léky na předpis nebo jablečný ocet.

Další studie, která prokázala pozitivní vliv jablečného octa na hladinu cukru v krvi

Další studie prokázala, že zdraví jedinci, dospělí jedinci s diabetem typu 2 a dospělí jedinci s náběhem na cukrovku snížili svoji hladinu cukru v krvi po užití jablečného octa společně s bílým pečivem s máslem a sklenicí pomerančové šťávy. Je tedy patrné, že jablečný ocet je ideální konzumovat společně s jídlem.

Kromě toho, že pre-diabetikům byla snížena hladina glukózy o poloviny, ty s diabetem typu 2 se snížila hladina glukózy v krvi o 25%.

Další výzkumy zase prokázaly pozitivní vliv jablečného octa na redukci váhy. Obsahuje totiž kyselinu octovou, která spouští geny, jenž stojí za spuštěním enzymů k odbourávání tuků a brání tak přibývání na váze.

Opět proběhla studie, která zahrnovala kandidáty s obezitou. Ty byly rozděleni do tří skupin. První skupina dostala půl šálku jablečného octa, druhá šálek jablečného octa a třetí nekonzumovala nic. Jedinci, kteří užívali jablečný ocet měli menší obvod pasu, nižší BI a sníženou tělesnou hmotnost.

Účinky jablečného octa na rakovinné buňky a podporu imunity

Jablečný ocet detoxikuje lymfatický systém, který zlepšuje homeostatické funkce. Vzhledem jeho obsahu antioxidantů, které snižují poškození oxidací a podporuje funkci orgánů a krve.

Jablečný ocet je antimikrobiální činidlo a je vhodnou alternativou k nákladným a škodlivým chemickým prostředkům.

Bylo vědecky prokázáno, že panák jablečného octa dokáže zničit rakovinné buňky. Podle studie provedené v Japonsku dokáže ocet podporovat apoptózu v leukemických buňkách. V podobné studii byl schopen rýžový ocet zastavit rakovinu plic, močového měchýře, prostaty a stejně tak nádor prsu a zhoubné nádory tlustého střeva.

Jablečný ocet jako účinný lék na bolest v krku a trávení

Lidé, kteří mají problémy s vředy, pálením žáhy, kolititidou mohou užívat jablečný ocet nebo fermentovanou zeleninu. Ty obsahují kyselinu mléčnou, která posiluje střevní mikroflóru. Jablečný ocet má tak pozitivní vliv na zažívání a pomáhá lépe trávit jídlo.

Za účelem podpory zdraví střev, je třeba vytvořit směs, která obsahuje 1 lžičku surového medu, 2 lžičky jablečného octa a šálek horké vody. Silní lék na bolest v krku je také kombinace medu a zázvoru. Existuje také další lék a zde je recept:

  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžíce syrového medu
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce jablečného octa

Vše smíchejte a konzumujte.

Další recept je skvělý na zálivku do salátu. Určitě jej vyzkoušejte.

  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • několik listů čerstvé bazalky
  • špetku mletého černého pepře

Jablečný ocet pro zdraví, krásu a něco víc

Mnoho lidí říká, že jablečný ocet dokáže odstranit škytavku. Také můžete udělat v zájmu urychlení procesu hojení a snížení zánětu, umístit hadr namočený v jablečném octu přímo na modřinu. Vzhledem k tomu, že je jablečný ocet velmi kyselý, vyrovnává hladinu pH. Je tak skvělý v případě, že bojujete s plísní nohou, lupy, úpale, bradavicemi, popáleninami, akné nebo tonizací kůže. Jablečný ocet také můžete využít v domácnosti pro vaření nebo úklid.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button