Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Máte kožní skvrny nebo stařecké skvrny? Přinášíme domácí lék k jejich odstranění

Během léta se obvykle objevují různé skvrny na obličeji, akné, stařecké skvrny a podobně. Toto období je pro vaši pleť nejhorší. Naštěstí všechny tyto nepříjemné věci můžete jednoduše a přirozeně odstranit. Je velmi běžné, že se na naší pokožce objevují skvrny. Vlivem stárnutí a genetiky se pleť a pokožka mění. Mění se také, když vystavujete pokožku slunci, nemáte dostatek vitamínů a minerálů, nejíte jídlo, které je zdravé, či nevěnujete pleti dostatečnou péči.

Kožní problémy

Kožní skvrny jsou zřídkakdy nebezpečné pro zdraví, přesto mohou být nevzhledné, a vy je tak budete chtít odstranit z kůže. Přinášíme článek, ve kterém vám poskytneme jednoduchý přípravek, jenž vám v tomto ohledu pomůže. Jde o přípravek složený z mrkve, petržele a olivového oleje. Jak si tento domácí krém udělat doma?

Ingredience:

  • 3 loupané mrkve
  • hrst petrželky
  • 2 šálky za studena lisovaného olivového oleje

Postup:

Do skleněné nádoby přidejte mrkev, která je oloupaná a nakrájená na kusy. Přidejte nakrájenou petrželku a olivový olej. Uzavřete a nechejte celý týden macerovat na tmavém místě, kde nedopadnou sluneční paprsky. Každý den misku protřepejte, aby se ingredience dobře smíchaly. Po měsíci tuto směs vmasírujte každý den do místa, kde chcete skvrnky odstranit, a to do zmizení.

Jak tento lék pomůže proti skvrnám?

Lék je vysoce účinný, ale neočekávejte výsledky po pár dnech. Buďte trpěliví a uvidíte, že pomůže. Mrkev je bohatá na betakaroten, což je přírodní antioxidant, který nám pomáhá chránit pokožku před oxidačním poškozením podobně jako petržel a olivový olej.  Ty mají vysoce výživné a zvlhčující přísady, které pomáhají zabránit stárnutí buněk, potlačit vrásky, redukovat kožní skvrny a zlepšit vzhled pokožky. Pokožce poskytuje jas a lehkost.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button