OstatníPéče o tělo

Studená voda vs teplá voda: Jedna z nich poškozuje vaše zdraví

Můžete začít svůj den s šálkem horké kávy. Zajistíte si zvýšení energie, ovšem ve skutečnosti káva není dobrá. Lepší je, když budete popíjet šálek teplé vody v ranních hodinách. Pití teplé vody v dopoledních hodinách vám může poskytnout řadu výhod a jde o jeden ze způsobů, jak dobře své tělo nastartovat. Co všechno šálek teplé vody tělu přinese?

Zmírňuje bolest

Pití teplé vody pomáhá snižovat otoky v krku, což přináší dočasnou úlevu od bolesti. Umí skvěle ulevit od podráždění v krku. Skvěle účinkuje během rána, když se probudíte a v krku máte sucho, které vám vadí při běžném polykání. Teplá voda umí uklidnit křeče.

Zlepšuje pohyb střev

Podle výzkumů, které provedl Journal of Neurogastroenterology a Motility se ukázalo, že 60% lidí, kteří trpěli achalázií (porucha pohyblivosti jícnu) měli velmi dobré výsledky po konzumaci teplé vody. Pití sklenice teplé vody na prázdný žaludek je dobrý způsob, jak stimulovat tlusté střevo. Kromě toho pomáhá tělu lépe vstřebávat jídlo během celého dne.

Zlepšuje oběh

Průtok krve ve vašem oběhovém systému může pomoci výrazně zlepšit pití teplé vody. Průtok krevních buněk se zvyšuje, když je tělo vystaveno vyšší teplotě. Zahříváte tělo zevnitř a teplá voda zlepšuje cirkulaci v těle.

Ztráta váhy

Voda tělo hydratuje a co víc, teplá voda je prospěšná při úbytku hmotnosti. Časopis Journal of Natural Science, Biology and Medicine zkoumal skupinku žen s nadváhou, které bylo podáváno velké množství teplé vody. Na konci této studie bylo zjištěno, že u těchto žen došlo k výraznému snížení chuti k jídlu, hmotnosti a indexu tělesné hmotnosti.

Proč je pití studené vody pro lidské tělo špatné?

Sklenice studené vody v horkém letním dni je skvělé osvěžení. Kromě toho, že vás ochladí na několik vteřin a pomůže, však udělá v těle víc škody, než užitku. Přinášíme důvody, proč je studená voda pro lidské tělo špatná:

  • Studená voda napomáhá ztuhnutí krevních cév, což snižuje hydrataci
  • Studená voda způsobí, že v krevním řečišti ztuhnou tuky
  • Studená voda v dýchacím systému vytváří nadbytek hlenu, což vede k přetížení a vyššímu riziku infekcí (například infekce v krku)

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button