Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Vypijte tento nápoj před spaním a zlepší se nejen trávení

Možná jste někdy před spaním zaznamenali onen nepříjemný pocit plného žaludku, nebo jednoduše takový ten „plný pocit“. Je to nepříjemné, necítíte se díky tomu dobře. Čím je to způsobeno? Obvykle to může mít za následek večeře, která mohla být až příliš těžká a tělo si s ní neumělo poradit. Toto jídlo vám pak leží v žaludku a vy pociťujete ony nepříjemné pocity.

Problémy s trávením

Tyto nepříjemné pocity pak mohou ovlivnit váš spánek. Špatné trávení má vliv na spánek a může vést k problémům, jako je pálení žáhy, kyselý reflux nebo přerušovaný a nekvalitní spánek. Dobrou zprávou však je, že existují způsoby, jak tyto příznaky léčit. Kurkuma v kombinaci s kokosovým mlékem vám pomůže. Jde o vynikající protizánětlivou kombinaci, která je vhodná před spaním. Tento nápoj zlepší vaše trávení, odstraní kyselý reflux a pálení žáhy.

Výhody kurkumového mléka

Kurkumové mléko je v Indii velmi častým nápojem před spaním. Jde o tradiční indický lék starý asi pět tisíc let. Kurkuma a zázvor má oteplovací účinky. Umí podpořit klidný noční spánek. Ovšem umí také podpořit lepší trávení. Zdravotní přínosy tohoto nápoje jsou opravdu působivé.

Zázvor má silnou protizánětlivou aktivitu, podporuje tak lepší trávení, brání nevolnosti a pálení žáhy. Kokosové mléko je důležitou součástí tohoto receptu, jelikož je bohaté na esenciální mastné kyseliny a má antimikrobiální vlastnosti. Ty mohou zabránit problémům žaludku, které způsobují bakterie.

Kurkuma je také silná protizánětlivá látka, jež může zklidnit trávicí trakt a bránit tak tvorbě vředů. Černý pepř se přidává do receptu kvůli biologické dostupnosti a lepší absorpce kurkuminu, což je hlavní složka kurkumy. Med pomáhá vylepšit chuť, je bohatý na enzymy, aminokyseliny, vitamíny a minerály. Může pomoci zlepšit trávení a uklidnit podráždění v trávicím traktu. Jak si tento jednoduchý a přitom chutný nápoj připravit?

Ingredience:

  • 2 šálky kokosového mléka
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • kousek nakrájeného čerstvého zázvoru nebo 1 čajová lžička zázvorového prášku
  • ¼ čajové lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce organického medu

Postup:

Vezměte všechny ingredience kromě medu, dejte do misky a smíchejte, ideálně protřepejte. Tuto směs nalijte do hrnce, zahřejte a nechejte dojít k nízkému bodu varu; nechejte probublávat. Teplotu snižte na minimum a nechejte vařit v hrnci po dobu 5 minut. Poté přidejte med, a to ještě do teplé směsi, zamíchejte a vypijte ve chvíli, kdy je směs ještě teplá.

Jde o velmi jednoduchý, snadný a chutný recept, který je vynikajícím lékem na trávení. Pokud před spaním nebo v noci pociťujete problémy se žaludkem či trávením, je tento nápoj skvělým pomocníkem. Celkově zlepší trávení, snižuje kyselý reflux a pálení žáhy. Popíjejte tuto směs před spaním a uvidíte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button