Péče o těloPřírodní léčba

Co dělat, když vás trápí plíseň na nohou

Stav nohou a nehtů může říct hodně o zdraví a hygieně člověka. Infekce a plísně kolem chodidel a nehtů není nic neobvyklého. Každý rok zasáhne miliony lidí po celém světě. Každá infekce se projevuje jinak, ale ve většině případů se projevuje zežloutnutými nehty, které jsou silné, ale křehké. Kromě ošklivého vzhledu je plíseň nohou obtížně léčitelná.

Jaké jsou příčiny vzniku plísně

  • nadměrné pocení nohou
  • pohyb v mokrých botách
  • špatný krevní oběh
  • psoriáza
  • diabetes
  • uzavřené boty

Pokud chcete odstranit plíseň, připravte se na běh na dlouhou trať. Infekce se těžko léčí a trvá několik týdnů, než se jí zbavíte. Naštěstí existuje celá řada prostředků, které vám cestu usnadní. Jaké to jsou?

Komerční přípravky

Komerční přípravky na plíseň nohou jsou účinné, ale ne vždy nejlepší řešení. Vybírejte si takové přípravky, s kterými má zkušenost vaše okolí nebo mají dobré recenze. Pokud však nechcete utrácet velké sumy, vyzkoušejte přírodní řešení.

Přírodní řešení

Přírodní řešení nabízí levné a velmi účinné prostředky na odstranění plísně z nohou. Nejoblíbenějším je ocet. Stačí smíchat ocet a vodu v poměru 1:2 a namočit nohy v roztoku na 20 minut denně. Tento postup opakujte 2-3 krát týdně pro dosažení nejlepších výsledků. Ocet je přírodní antibakteriální činidlo, které vás zbaví plísně a infekcí zcela přirozeně.

Dalším velmi účinným přírodním řešením je čistý tea tree olej. Po umytí nohy osušte a aplikujte olej na postižené místo. Nebo můžete nohy namočit v teplé vodě po dobu dvaceti minut a následně za pomoci vatového tamponu aplikovat olej na infekci a zajistit pomocí obvazu. Nechte působit přes jednu hodinu a poté nohy opláchněte vlažnou vodou. Tento postup opakujte do té doby, než infekce zmizí.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button