Ostatní

Jak se zbavit mravenců a nepoužívat chemikálie

Mravenci patří mezi hmyz, který v domě nechcete. Zamoří vše a rychle. Zbavit se jich, je velkou obtíží. Pokud je včas nevypudíte, jen těžko se jich budete zbavovat. Nabízíme vám však účinný návod na to, jak je vypudit ze svého domova, a přitom nepoužít ani jednu chemikálii. Je to vážně snadné.

Chemikálie zabírají, ale mají vedlejší účinky

Existuje spousty komerčních přípravků na trhu, které jsou velmi účinné proti mravencům. Jejich problémem jsou ale vedlejší účinky. Chemikálie obsažené v těchto přípravcích mohou ohrozit vaše zdraví a zdraví vašich domácích mazlíčků. Pokud se chcete vyhnout možnému riziku, užívejte přírodní prostředky, které vykonají stejnou službu jako drahé a mnohdy neúčinné chemikálie. Níže naleznete jednotlivé suroviny, které vám pomohou v puzení mravenců.

Česneková voda

Mravenci nenávidí vůni česneku. Pro přípravu přírodního insekticidu rozdrťte několik stroužků česneku a namočte je do hrnce s vodou po dobu 24 hodin. Poté uvařte směs na mírném ohni zhruba 15 minut. Nechte vychladnout a potřete místa, kde se vyskytují mravenci.

Rýže

Kvašená rýže produkuje plíseň, kterou mravenci nenávidí. Chcete-li použít rýži proti mravencům u vás doma, dejte hrst na místa, kde se nejvíce vyskytují. Rýži si odnesou do svého hnízda, kde bude postupně kvasit a to je vypudí z jejich domovů.

Pomerančová slupka

Pomerančová kůra vylučuje určitou látku, která je pro mravence toxická. Díky tomu, že jsou pomeranče snadno dostupné, jedná se o nejlepší prostředek na puzení mravenců. Pokud jej chcete použít, stačí oloupat slupku a dát na místo výskytu. Po chvíli byste si měli všimnout, jak se budou místu mravenci vyhýbat.

Droždí

Droždí je velice atraktivní pro mravence díky své struktuře a vůni. Zároveň je pro ně toxický v případě, že ho snědí. Přidejte 100 g kvasinek do litru vody společně se 100 g cukru. Uvidíte, jak se mravenci zblázní a utečou pryč.

Další možností je nahradit droždí pepřem. Tato změna v receptu je obzvláště účinná pro zahrady, když si chcete chránit rostliny.

Prášek do pečiva

Jedlá soda skvěle funguje proti mravencům. Stačí posypat oblasti výskytu mravenců a jen čekat. Za pár hodin nebude po mravencích ani památky.

Pelyněk

Jedná se o hořkou rostlinu, která je pro mravence nepříjemná. Připravte si hrnec pelyňkového čaje a nechte jej provonět oblast, kde se vyskytují mravenci. Uvidíte, jak budou zaskočení pelyňkem a utečou z místnosti. Výsledky máte zaručeny.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button