Jablečný ocet je silný, organický, nepasterizovaný a nefiltrovaný. Jde o skvělý prostředek, který pomáhá při řadě různých nemocí, umí pomoci při problémech s močovým traktem, dokáže snižovat hladinu krevního tlaku i hladinu krevního cukru, působí protinádorově, snižuje hladinu cholesterolu nebo také pomáhá s hubnutím. Má obrovské množství výhod a zdravotních účinků.
Organický jablečný ocet
Pro takové využití je nutno pořídit jablečný ocet, který je organický. A pokud chcete mít jistotu, že je jablečný ocet opravdu organický, můžete si jej připravit sami doma. Existuje spousta metod, které se dají využít k výrobě jablečného octa. Závisí to na typu jablka, jenž používáte. Připravit si jablečný ocet je snadné a také jde o velmi levnou záležitost.
Proces fermentace
Budete potřebovat hlavně čas, protože proces fermentace je pomalý. Jablečný ocet může být používán mnoha různými způsoby a je skvělý pro ty, kteří mají cukrovku nebo kardiovaskulární obtíže. Detoxikuje tělo, je bohatý na řadu důležitých vitamínů a minerálů a také přispívá ke ztrátě nadbytečných kilogramů.
Výroba jablečného octa
Existuje mnoho způsobů a metod, jak si doma vyrobit jablečný ocet. Můžete vyzkoušet mnohé z nich. My vám však přinášíme metodu, která je nejlepší a nejrychlejší. Vyzkoušejte jí i vy! Jak na to?
Ingredience:
- Jablečné zbytky (jádra a slupky z organických jablek jsou skvělé)
- 3 díly vody
- 1 díl nerafinovaného cukru nebo organického medu
- Velká mísa nebo nádoba
- Kousek fáčoviny (použijete k zakrytí nádoby nebo misky)
Postup:
Začněte tím, že do misky či do nádoby dáte zbytky jablek a přidáte sladidlo (med nebo cukr). Na konci přidejte vodu. Ujistěte se, že nádobu nenaplníte až po okraj. Jakmile máte hotovo, vezměte fáčovinu a zakryjte. Dejte skleněnou mísu či nádobu na tmavé a teplé místo. Během několika dní zjistíte, že se obsah začne měnit a na vrcholu se objevuje „šedá špína“. Nechejte nádobu stát po dobu jednoho měsíce.
Po uplynutí jednoho měsíce můžete svůj domácí jablečný ocet ochutnat. Máte-li pocit, že je dostatečně silný, pak vytáhněte z nádobky či mísy zbytky jablek. Následně přelijte jablečný ocet do menších lahví. Někdy se může domácí jablečný ocet zdát zakalený sedimenty z jablek, ale to je normální. Pokud se vám sedimenty nelíbí, můžete jablečný ocet přelívat do lahví pomocí kávového filtru, který jej odstraní.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.