NávodOstatníZdravé tipy

Mravenci v domě? Stačí tento domácí sprej a je po problému!

Když začne jaro, všichni otevírají okna, snaží se trávit víc a víc času venku. Probouzí se také příroda, což znamená, že budete občas bojovat s různým hmyzem. Komáři, mouchy, vosy a podobně, ti všichni se budou snažit dostat do vašeho domu. Podobně na tom jsou také mravenci, kteří se snaží dostat k vám do domu a ukrást vám něco k jídlu.

Jak se zbavit mravenců?

Spousta produktů na dnešním trhu slibuje likvidaci mravenců. Nicméně ze zkušenosti víme, že ne vždycky to stoprocentně funguje. Pokud mravenci napadli váš domov, pak se jich jistě chcete zbavit a to co možná nejrychleji. Nemusíte sahat po komerčních prostředcích, které jsou mnohdy drahé. Vyzkoušejte směs esenciálních olejů a octa. Pomůže vám mravence z vašeho domu vypudit.

Jak to celé funguje?

Mravenci vysílají na průzkum skauty, kteří zanechávají ve vašem domě feromonové pachy, podle kterých se řídí zbytek kolonie. Některé esenciální oleje mohou narušovat tuto vůni a tím pádem zmatou mravence. Také tento recept obsahuje některé pesticidy, které na mravence působí a likvidují je. Nemusíte sáhnout po toxických látkách, stačí vyzkoušet esenciální oleje.

Ocet nebo peprmintový olej

Mátový olej je velmi silný a mnohým dobře voní. Kromě toho může také narušovat stopu mravenců a tím pádem jim pohyb ve vašem domu ztíží, popřípadě se ani nedostanou do vašeho domu. Hřebíčkový olej je dalším pomocníkem, obsahuje eugenol, který zabíjí mravence. D-Limonen je sloučenina, kterou najdete v citrusových olejích jako například pomerančový olej nebo citronový. Tato sloučenina je toxická pro mravence.

Klasický vinný ocet můžete používat při úklidu, při domácích pracích, vaření a podobně. Ocet umí velmi dobře odpuzovat mravence. Vadí jim štiplavá vůně, která narušuje jejich feromony. Ocet mravence umí zabíjet, stačí jej rozstříkat, ponechat působit deset minut a poté je mrtvé mravence odstraňte. Jak si připravit tento recept?

Ingredience:

  • 30 kapek esenciálního oleje z máty peprné
  • 10 kapek esenciálního oleje z hřebíčku
  • 15 kapek esenciálního oleje z pomeranče
  • ½ šálku vinného octa
  • ½ šálku vody
  • Rozprašovač (sklo nebo kov, ne plast)

Jak postupovat:

Smíchejte v rozprašovači ocet a esenciální oleje. Přidejte vodu, dokud není láhev plná. Nechejte však trochu místa. Dobře uzavřete a pořádně protřepejte, čímž se smíchají všechny esenciální oleje a látky.

Jak používat?

Tento sprej používejte bez ohledu na to, kde jste viděli mravence. Může sloužit jako taková prevence. Nastříkejte jej do rohů skříně, na dveře, okenní parapety a kdekoliv, kde se mravenci mohou objevovat.

Pokud již napadli mravenci vaší domácnost, pak tento sprej používejte často. Můžete aplikovat na místa, kde se objevují, ale také můžete vzít bavlněný tamponek a nastříkat na něj sprej. Tento vatový tamponek můžete umístit do míst, kde se mravenci vyskytují. Umístit jej můžete také k oknu a mravenci už nebudou mít šanci se k vám dostat.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button