Péče o těloPřírodní léčba

Domácí limonáda učiní vaše tělo velmi rychle alkalické

Lidské tělo funguje jako velmi dobře promazaný a seřízený stroj, žije spolu s buňkami. Abychom mohli zůstat na živu a naše tělo mohlo správně fungovat, jsou zapotřebí miliardy buněk v lidském těle. Ty musí udržovat zásaditost. Správná rovnováha pH je první obrannou linií proti jakékoliv chorobě.

Kyselé tělo

Nemoci prospívají pouze v kyselém těle, což je podmínka pro postup nemocí. Nemoci způsobené bakteriemi, kvasinkami, plísněmi, houbami či viry postihují ty s nadměrně kyselým tělem. Kyselý stav způsobuje nedostatek okysličování na úrovni buněk. Když hladina pH klesne pod 7,4, krev dostává méně kyslíku. Krev nese kyslík maximálně při hodnotě pH 7,4 (alkalické). Bez správného okysličení jsou bakterie, plísně a viry ve své cestě úspěšné.

Když je lidské tělo v kyselém stavu, pokusí se chránit před škodlivinami tím, že ji uloží do tukových buněk. Kromě toho kyselost přiměje tělo k „půjčování“ minerálů, jako je vápník, hořčík, draslík a sodík z důležitých orgánů a kostí. Snaží se tak neutralizovat kyselinu a vypudit ji z těla. Může to být začátek osteoporózy a artritidy.

Vyvážené pH v těle

Dobrou zprávou je, že vrátit se k vyvážené úrovni pH můžete a dokonce také ztratíte nějaké ty tukové buňky. Zachráníte tak své orgány a kosti před poškozením. Jedna studie byla prováděna sedm let a účastnilo se jí 9000 tisíc žen. Probíhala na University of California a ukázalo se, že ty ženy, které trpí chronickou acidózou, jsou vystaveny většímu riziku ztráty kostní hmoty než ty, které mají normální pH.

Navíc The American Journal of Clinical Nutrition naznačuje, že zlomeniny kyčlí u žen středního věku jsou často důsledkem vysoké acidity způsobené dietou. Ta je bohatá na potraviny, které jsou ze živočišných zdrojů. Neobsahuje žádné nebo minimální množství zeleniny.

Náchylnost k nemocem

Dr. William Lee Cowden říká, že imunitní buňky, které jsou příliš kyselé, nebo příliš alkalické, nevytvářejí protilátky nebo cytosiny (chemické zprávy regulující jiné imunitní buňky). Mají zhoršenou fagocytózu (schopnost pohltit a ničit mikroby). Výsledkem je, že postižený jedinec je pak náchylný k virovým, bakteriálním, houbových a jiným infekčním mikroorganizmům stejně jako k rakovině.

Obnovení zdravého alkalického stavu je tak velmi důležité pro regeneraci zdraví kostí, imunitního zdraví a vůbec celkové pohody. Jak toho však dosáhnout? Přinášíme vám recept na domácí limonádu, která pomáhá vašemu tělu v normalizaci pH. Jde o přírodní domácí limonádu, kterou si zamilujete! Jak si ji vytvořit?

Ingredience:

  • 2 citrony
  • 2 čajové lžičky surového a organického medu
  • Čistá voda

Postup:

Vymačkejte šťávu ze dvou citronů do sklenice, přidejte dvě čajové lžičky surového organického medu a dolijte vodou. Popíjejte během celého dne.

Poznámka: Většina ovoce a zeleniny, včetně citrusů, činí vaše tělo alkalické. Potřebujete alespoň osm porcí čerstvého ovoce a zeleniny, aby vaše tělo bylo alkalické. Maso, mléčné výrobky a obilí činí vaše tělo zase kyselé. Doporučujeme příjimat do těla 75 % alkalických potravin.

Nejen potraviny mají vliv na vaše tělo a na to, zda je kyselé, či alkalické. Na kyselost lidského těla mají vliv také emoce. Cítíte se zoufalí, cítíte smutek, osamělost, hněv, nenávist nebo stres? Pak se mění chemie vašeho těla na kyselou. Naopak emoce jako štěstí, radost nebo láska zase mohou pozitivně ovlivňovat vaše tělo, a pH tak bude alkalické. Proto konzumujte hlavně alkalické potraviny a mějte stále dobrou náladu, vyplatí se to!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button