KrásaNávodZdravé tipy

Máte žilnaté ruce? Tato vada na kráse se dá odstranit přírodním způsobem

Vystouplé viditelné žíly vznikají v důsledku ztráty podkožního tuku a povolování kůže. Ruce jsou vrásčité, kůže vytahaná a žíly vystupují na povrch. Je to přirozený proces a vlastně se není za moc stydět, ale pokud s tím chcete něco udělat, úplně tomu rozumíme. Naštěstí existuje řada přírodních způsobů jak to vyřešit. Nemusíte hned běžet k plastickému chirurgovi, nejprve vyzkoušejte několik přírodních metod, které vám mohou pomoci a viditelnost žil alespoň zmírnit.

Vilínový extrakt

Možná jste o této rostlině ještě nikdy neslyšeli, ale je běžnou součástí řady kosmetických produktů. Je to proto, že má silné stahující účinky, a může tedy zmenšit velikost žil na vašich rukách. Je důležité používat vilínový extrakt pravidelně, abyste mohli zaznamenat výsledky. Pořiďte si vilínový krém nebo olejíček, najdete jej nejspíše v lékárně nebo na internetu.

Cypřišový olej

Cypřišový olej je ceněný především pro svou schopnost podporovat cirkulaci krve. krev se tedy nehromadí v žílách, ale proudí a nevytváří nevzhledné vypouklé žíly. Cypřišový olej je dobré před použitím trochu naředit jiným olejem, který pomáhá vstřebání do pokožky. Skvělou volbou jsou například oleje koriandrový, zázvorový nebo kmínový. Na nákup se opět vypravte do lékárny nebo specializovaných obchůdků s esenciálními oleji.

Vitamín C

Vitamín C je takový malý všeuměl. Patří k vitamínům, které jsou důležité vždy a všude a podobně to platí i u tohoto problému. Jedním z důvodů povolené kůže je nedostatečná produkce kolagenu, která s věkem slábne. Vitamín C dokáže tuto produkci opět podpořit, což povede nejen k méně žilnatým rukám, ale také k vypnutější a mladší pleti. Vitamín C je navíc zcela klíčový pro obranyschopnost organismu, takže nezapomeňte jíst dostatek citrusů, papriky, kiwi a papáji.

Opalovací krém

Ne nadarmo se říká, že přílišné slunění bude znamenat i předčasné stárnutí. Slunce totiž z pokožky vytahuje kolagen, a ta v důsledku toho stárne, chřadne a objevují se na ní žíly i pigmentové skvrny. Čím lépe budete svou pokožku chránit před sluncem, tím déle vydrží mladistvá a pevná. Je to tedy občas těžká volba mezi lichotivým opálením a rizikem stárnoucí pleti. Ale k opálení si můžete pomoci i samoopalovacím krémem, zatímco mládí vám nevrátí nikdo.

Parafínový vosk

Opět poněkud netradiční lék. Řada žen však na něj nedá při péči on zralou pleť dopustit. Má skvělé hydratační i ochranné účinky a pomáhá zlepšovat pružnost pokožky. Žíly budou méně viditelné a pokožka méně vrásčitá.

Neatraktivních žil se dá zbavit i v pohodlí domova. Jen je třeba vědět jak na to! Vyzkoušejte tyto metody a zjistěte, která na vás zabírá nejlépe. A pokud se vám tento problém zatím netýká, doporučte tyto postupy své mamince či babičce. Určitě vám budou vděčné.

Při péči o pleť vždy myslete na budoucnost a neohrožujte její krásu nevhodných chováním. Vrátí se vám to později, až budete starší. Čím lépe budete o pleť pečovat nyní, tím méně práce s ní bude později. Nezapomínejte hlavně na pravidelnou hydrataci a na pečlivou ochranu před sluncem. To jsou dva největší problémy většiny žen i mužů.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button