Péče o tělo

Varovné signály značící rakovinu

Jakmile se jakékoli podivné symptomy projeví na vašem těle, mohou vám pomoci odhalit vážné nemoci včas. Rakovina je velmi závažné onemocnění, které má celou řadu symptomů. Neignorujte  žádné z nich a odhalte toto zákeřné onemocnění v čas. Níže pro vás máme seznam nejčastějších symptomů.

Kouření a krátký dech

Tyto příznaky jsou považovány za nejčastější projevy rakoviny plic v těle.

Bolest na hrudi a chronický kašel

Podle některých pacientů, bolest v ruce, stejně jako na hrudi a kašel, je poměrně častým projevem rakoviny. U některých typů, jako je leukémie a nádory plic, je chronický kašel příznakem rakoviny.

Opakovaná horečka a infekce

Infekce, stejně jako častá horečka, je příznakem leukémie. Všichni známe tento typ nádrou, který se vyvíjí v kostní dřeni a vede k abnormálnímu výskytu bílých krvinek v těle. Navíc oslabuje imunitní systém.

Zduření lymfatických uzlin

Často se jedná o negativní změny v lymfatickém systému. Jsou způsobeny především rakovinou.

Krvácení, které je obtížné zastavit

Známka toho, že jsou vaše krevní destičky a červené krvinky nemocné. Většinou je to projevem leukémie. Množství bílých krvinek se stává nadměrným, ale zdravé lidi tento problém nepotká.

Únava

Bohužel únava je považována za jeden z nejvíce viditelných příznaků rakoviny. Nicméně to nemusí vždy znamenat problémy. Můžete zvážit i jiné důvody, proč nemáte dostatek energie. Například špatná strava je častou příčinou.

Bolest břicha a pánevní oblasti

Tyto příznaky se vážou také s křečí a zánětem. Obvykle poukazují na rakovinu vaječníků.

Krvácení z konečníku a krev ve stolici

Krev ve stolici může být časným příznakem rakoviny tlustého střeva. Takže pokud si něčeho podobného všimnete, určitě navštivte svého lékaře.

Náhlá ztráta hmotnosti

Rychlá ztráta hmotnosti může znamenat rakovinu jater nebo jiný druh rakoviny, která ovlivňuje činnost jater, a navíc má vliv na chuť k jídlu.

Bolestivé a časté menstruace

Lékaři obvykle spojují tyto příznaky s rakovinou dělohy a děložní sliznice. Ujistěte se, že si dojdete na gynekologické vyšetření.

Bolest zad v pravé dolní části

To může být příznakem rakoviny jater, ale také se poukazuje na rakovinu prsu, protože některé tumory se rozšíří až do zadní části hrudníku.

Vždy se snažte neobvyklé projevy pozorovat a nebrat na lehkou váhu. Nikdy nevíte, kdy vás tato zákeřná nemoc potká.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button