Péče o těloPřírodní léčba

Citronovo – zázvorový čaj – nápoj, který pomáhá při léčbě nachlazení a chřipky

Nachlazení a chřipka se během zimy a jara nevyhýbá nikomu. Rýma, kašel, ucpaný nos, únava a podobně. To všechno vás může velmi nepříjemně ovlivnit, vyřadit dokonce na několik dní z provozu. Nachlazení a chřipku je možno léčit přírodními prostředky, dokonce můžete tento nápoj užívat jako prevenci před tímto onemocněním.

Základ ajurvédské medicíny

Zázvorovo – kurkumový čaj bývají základem ajurvédské medicíny, protože má silné protizánětlivé vlastnosti. Pomáhá čistit a podporovat lymfatický systém a také napomáhá trávení. Pravidelná konzumace tohoto čaje pomáhá posilovat imunitní systém, protože obě složky jsou nabité antioxidanty. Ty posilují imunitní systém a pomáhají bojovat s různými infekcemi.

Tento recept napomáhá posilovat imunitu, ve chvíli, když jste nemocní, také skvěle pomáhá proti nachlazení, bolesti v krku, kašli. Je ideální pro odstranění sezónních alergií, únavy, chronických bolestí, syndromu dráždivého střeva a mnoha dalších problémů, které se mohou objevovat. Připravte si tento skvělý čaj i vy!

Co budete potřebovat:

  • 1 čajová lžička strouhané čerstvé kurkumy nebo ½ čajové lžičky prášku kurkumy
  • 1 čajová lžička čerstvě nastrouhaného kořene zázvoru nebo ½ čajové lžičky zázvorového prášku
  • ¼ čajové lžičky černého pepře
  • Šťáva z půlky citronu
  • 2 čajové lžičky surového medu
  • 1 a ½ šálku filtrované vody

Jak postupovat:

Ve velkém hrnci smíchejte kurkumu, zázvor a vodu. Nechejte pět až deset minut na středním plameni, ale pozor, nevařte! Sceďte a dejte do hrníčku. Přidejte citronovou šťávu a med, velmi dobře promíchejte. Nyní už můžete v klidu konzumovat a užívat výhody, které tento čaj nabízí!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button