Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Nejpřínosnější ovoce proti mrtvici, infarktu, cholesterolu a vysokému krevnímu tlaku

Lidé hledají mimořádně zdravé prospěšné potraviny dlouhou dobu. Nyní je pátrání u konce. Představíme vám jedno ovoce, které je všestranným přínosem pro lidské tělo.

Datle mají celou řadu skvělých efektů pro lidský organismus a dokáží zmírnit celou řadu zdravotních problémů, včetně cholesterolu, mrtvice a vysokého krevního tlaku. To je vzhledem k jejich bohatství na živiny další skvělou výhodou. Navíc posiluje imunitu a zlepšují metabolismus. V tomto článku se dozvíte, proč je dobré zařadit datle do každodenní rutiny.

8 zdravotních výhod datlí

1. Jsou plné železa

Železo je zodpovědné za hemoglobin a červené krvinky v těle, které nám poskytují kyslík v krvi. Jedná se o látku mimořádně důležitou pro lidi s anémií, děti a těhotné ženy. Stačí 100 gramů datlí za den a dosáhnete 11 % doporučené denní dávky datlí.

2. Pomáhají správnému zažívání

Draslík je základním minerálem, jenž obsahují datle. Pomáhá přeměnit flóru ve střevech, a napomáhá tak zdravému prostředí v dutině břišní.

3. Zmírňují zácpu

Datle pomáhají při zácpě a zklidnění zažívání. Zalijte pár datlí vodou a nechte je uležet přes noc. Směs vypijte v dopoledních hodinách a váš organismus bude posílen. Kromě toho zabrání vzniku zácpy.

4. Redukují tělesnou hmotnost

Jezte datle pravidelně na lačný žaludek a zabráníte ukládání nadměrného množství tuku v těle, protože jsou bez cholesterolu. Navíc získáte dostatečné množství živin, vitamínů a minerálů. Skvělá snídaně nebo svačinka.

5. Redukují cholesterol

Skvěle redukují množství LDL (špatného cholesterolu). Čistí cévy a eliminují krevní sraženiny.

6. Chrání srdce

Ponořte datle do vody a nechte je odpočinout přes noc. Odstraňte semínka a v dopoledních hodinách si dopřejte svačinku. Vaše srdce bude chráněno před nepříznivými vlivy a nemocemi.

7. Regulují krevní tlak

Pokud trpíte na vysoký krevní tlak, dopřejte si datle. Obsahují velké množství draslíků. Průměrně 5 datlí obsahuje 80 mg hořčíku. Pravidelnou konzumací se tak zbavíte vysokého krevního tlaku a získáte dostatek energie na celý den.

8. Zlepší se váš nervový systém

Vysoká dávka hořčíku zlepšuje váš nervový systém. Doporučená denní dávka draslíku je 400 mg a pokud jste dosáhli tohoto čísla, máte jistotu, že váš mozek pracuje tak, jak má.

Zdroj: web cuisineandhealth.com, odkud jsme při psaní čerpali, již není v provozu, proto není možné zdroj navštívit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button