Jídlo a stravování

Okurková dieta vám pomůže zhubnout 7 kg za 10 dní

Okurka je dobrá pro naše tělo. Pomáhá nám pročišťovat organismus, stimuluje metabolismus, čistí střeva a trávicí trakt.

Dále odstraňuje z těla přebytečnou vodu a je vhodná pro osoby, kteří si chtějí detoxikovat tělo od konzervovaných a slaných potravin. Někteří lidé používají okurku pro čištění obličeje, kůže a akné.

Okurková dieta trvá deset dní a jediné co musíte udělat, je začít používat některé potraviny ve své každodenní stravě. Díky této dietě můžete zhubnout až 7 kg. Vzhledem k tomu, že je dieta založena na okurce, můžete ji konzumovat kdykoliv, kdy dostanete hlad.

Dietní plán na den

Snídaně:

  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 1 porce okurkového salátu

Svačina:

  • 5 švestek nebo jedno velké jablko či broskev (méně jak 200 gr)

Oběd:

  • 1 ks toastového pšeničného chleba a miska okurkového salátu

Ingredience pro přípravu salátu: 400 g okurky, 200 ml zakysaného mléka nebo jogurtu, sůl a čerstvá cibule.

Příprava: Nakrájejte nebo nastrouhejte okurku. Přidejte sůl a dobře promíchejte. Nakonec smíchejte okurku s mlékem nebo jogurtem. Přidejte nakrájenou cibuli a můžete podávat.

Svačiny:

  • Okurkový shake

Ingredience: 1 salátová okurka, 1 jablko, zázvor a promytý špenát

Příprava: Všechny ingredience vložte do mixéru a přidejte trochu čerstvého zázvoru. Rozmixujte a hotový shake rovnou konzumujte. Pozdější konzumace by neměla takový dopad na organismus.

Večeře:

  • Ovoce dle vlastního výběru (300 gr)

Okurkový výživa je bohatá na vitamíny a minerály. Obsahuje dostatek vlákniny, hořčíku, železo, vápník, vitamíny C, E a B, což je důvod, proč je tato dieta ideální pro vše tělo.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button