Přírodní léčbaZdravé tipy

9 známek, že se u vás objevují problémy se stresem

Mnoho studií poukazuje na, že stres je ve skutečnosti příčinou většiny onemocnění. V číslech to znamená, že až 77% jedinců pravidelně pozoruje na svém těle a zdraví příznaky, které jsou způsobeny stresem. Chronický stres je velmi nepříjemný, zvyšuje riziko mrtvice a to až o ohromných padesát procent.

Stres jako příznak nemocí

Navíc také chronický stres zvyšuje riziko srdečních onemocnění a to až o 40%. Dokonce chronický stres má vliv na zvýšené riziko srdečního záchvatu až o 25%. Dále má tento stres vliv také na imunitní systém, snižuje jej a tím pádem se tělo stává náchylnější k mnoha onemocněním a nemocem. Stres často člověk bere jako přirozenou součást života, tím, že jste ve stresu, se negativně ovlivňuje lidské tělo. Přinášíme nejčastější příznaky, které může nadmíra stresu a dlouhodobý stres v lidském těle vyvolat.

Oslabené libido

Stres může mít vliv na sexuální apetit a na libido. Snižuje hladinu hormonů pro sexuální aktivitu a může dokonce způsobit vyčerpání a dokonce až někdy impotenci. Musíte proto najít způsob, jak začít relaxovat a znovu si začít užívat sexuální život. Pokud se tento problém objeví, pak je nutno začít mluvit s partnerem a najít způsob, jak celý tento problém začít řešit a zdárně jej vyřešit.

Padání vlasů

Psychická nepohoda a stres může mít vliv na zvýšené padání vlasů. Denně lidem vypadne asi sto vlasů denně, většina lidí si toho ani nevšimne, popřípadě se vám také občas stane, že na oblečení najdete tu a tam nějaký ten vlas. Když se však ocitáte v permanentním stresu, může to vyvolat změnu v rutinních fyziologických funkcích vašeho těla. To může mít právě vliv také na padání vlasů, kdy začnou vypadávat mnohem víc. Můžete používat různé přípravky a produkty, nicméně opravdu pomůže až to, kdy stres vyřešíte.

Změny nálady

Jestliže se aktuálně setkáváte s velkými a náhlými změnami, kdy se pocity štěstí a radosti střídají s depresemi a pláčem, pak na to může mít vliv stres a především hladina hormonu. Stres je velkým problémem a může zvyšovat úzkostné poruchy, obsedantně kompulzivní poruchy a, nebo také závislost na alkoholu, drogách, sexu a podobně.

Obsedantní myšlení o práci

Jste také pod velkým stresem? Neustále přemýšlíte o penězích, o své práci, povinnostech, co si můžete koupit a co naopak už je nad váš limit. Dokud se nepostaráte o změnu problému, nemůže být vyřešen. Obavy vám budou komplikovat úsudek a to může způsobovat problémy v oblasti psychologické i fyzické. Přestaňte neustále kontrolovat mobilní telefon. Naordinujte se relax, odpočinek a chvíli vypněte.

Změny hmotnosti

Jakmile vám začne kolísat váha, může to být důsledkem stresu. Stres může zpomalovat metabolismus a tím pádem začnete přibírat na váze. Najednou ztratíte chuť k jídlu, začne se snižovat hmotnost a důsledkem toho se ocitnete ve stresu. Navíc mnoho lidí stres a problémy zajídá, což způsobuje nárůst hmotnosti.

Problémy se spánkem

Příliš mnoho stresu poukazuje na problémy se spánkem. Celkově se přidává pocit únavy, vyčerpání a celkově nepohody. Musíte určit hlavní příčinu stresu a tu následně vyřešit, protože jedině tak se vrátí spánek v plné síle. Vyzkoušet můžete jógu, meditaci, cvičení, procházky v přírodě a mnoho dalšího.

Málo trpělivosti

Stres může způsobovat také to, že jste ke svému okolí málo tolerantní. Jste netrpěliví, často podráždění, netolerantní a dokonce můžete kvůli maličkosti vybuchnout a ztropit scénu. Není to chyba vašeho okolí, problém je u vás. Stres často působí problémy a vy se pak můžete cítit podrážděně. Musíte najít způsob, jak začít víc relaxovat a být v klidu.

Bolest těla

Když se objeví bolest, spousta lidí se jí snaží ignorovat nebo nad ní jen mávne rukou, že to přejde. A to je hodně špatně. Každá bolest v lidském těle se musí řešit, protože může značit vážnější problém, který se může u vás objevovat. Stres může způsobit to, že je v těle něco špatně. Začněte se o tělo zajímat a zjišťujte původ celé bolesti.

Nemůžete si sednout

Neschopnost sedět je určitým znamením, že se nadmíru stresujete. Úzkost a stres vám mohou způsobovat problémy a vaše myšlenky tak budou vaším nepřítelem. Neustále budete přemýšlet, chvíli neposedíte, a i když se budete snažit od nich utéct, nepůjde to. Vyhýbejte se problémům, a pokud se už nějaké objeví, pak je začněte neprodleně řešit.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button