Péče o těloPřírodní léčba

Skvělý nápoj pro chřipku – hruška a zázvorová šťáva

Ve chvíli, kdy se počasí mění, je velmi snadné nachladnout. A mnoho lidí pak trpí různými nemocemi jako chřipkou, bolesti v krku, nachlazením, infekcemi a podobně. Bolest v krku je způsobená nachlazením a chřipkou, máte pak velmi suché hrdlo. Objevuje se bolest, pálení, svrbí vás v krku, a to je velmi nepříjemné.

Přírodní prostředky

Jste-li nachlazení, pak obvykle jdete do lékárny a nakoupíte několik léků. Necháte v lékárně poměrně vysokou částku, ale ne vždycky musí pomoci. Stále víc a víc lidí se obrací k přírodní medicíně, k přírodním prostředkům. A existují i přírodní recepty, které mohou pomoci zmírnit příznaky nachlazení a infekcí v krku. My pro vás máme recept! Jak si jej vytvořit?

Ingredience:

  • 2 střední hrušky
  • 1 kousek zázvoru
  • 1 ředkev nakrájená na plátky
  • 1 pomeranč

Postup:

Vezměte hrušky, odstraňte z nich stonky a jádřince. Nakrájejte na malé kousky. Oloupejte zázvor a pomeranč, nakrájejte. Vše dejte do odšťavňovače a ihned podávejte. Máte-li pocit, že tento nápoj je hořký, můžete přidat jednu čajovou lžičku surového medu, což tuto směs pomůže osladit.

Hruška – má protizánětlivé vlastnosti, to tedy znamená, že mohou zmírnit zánětlivé stavy včetně bolesti v krku. Hrušky jsou bohaté na antioxidanty, jsou nezbytné pro posílení imunitního systému. Silný imunitní systém vám pomůže od bolavého krku a od nachlazení.

Zázvor – je protizánětlivý prostředek, který může pomoci snížit bolesti v krku; pomůže také od dalších infekcí. Zázvor pomůže také odstranit bakterie, které jsou odpovědné za bolest v krku, díky svým antibakteriálním účinkům. Pití horkého zázvorového čaje, či horké vody s nastrouhaným čerstvým zázvorem je přínosné pro vaše tělo. Jde o jednoduchý a zároveň velmi účinný prostředek proti bolesti v krku.

Vyzkoušejte tento jednoduchý nápoj, vyřešíte tak spoustu problémů. Můžete vyzkoušet také další přírodní nápoje, které vám mohou pomoci vyřešit problémy s bolestí v krku a s nachlazením. Jak na to?

Medová voda

Má skvělé antivirové a antibakteriální vlastnosti, příznivě účinkuje na vaše tělo, pomáhá uklidnit bolesti v krku. Má protizánětlivý a zklidňující účinek. Jednoduše smíchejte med s teplou vodou a následně konzumujte. Vyzkoušet můžete manukový med; funguje lépe než jiné druhy.

Med s jablečným octem

Jde o léty prověřený lék, který se používá opravdu dlouhou dobu. Stačí, když smícháte jednu polévkovou lžíci surového medu, jednu polévkovou lžíci organického jablečného octu a 250 ml horké vody. Vše dejte do jednoho džbánku, smíchejte a popíjejte. Med spolu s jablečným octem má velmi silné antibakteriální vlastnosti. Uvidíte, jak se vám při konzumaci tohoto nápoje uleví.

Voda se solí

Jde o jedno z nejlepších řešení pro bolest v krku. Vše, co musíte udělat, je do velkého džbánu přidat 250 ml teplé vody a jednu až dvě čajové lžičky soli. Dobře promíchejte a následně kloktejte. Ideálně jednou za hodinu, abyste pocítili úlevu. Do tohoto roztoku můžete přidat také jednu polévkovou lžíci šalvěje nebo půl lžičky kurkumy – pro lepší chuť.

Česnekový olej se šťávou z cibule

Tento skvělý nápoj pomáhá zmírnit bolestivé klouby a kašel. Česnek a cibule mají přirozené léčivé vlastnosti, které v krátkém časovém období uleví od bolesti v krku. Přidejte jednu čajovou lžičku česnekového oleje a 25 kapek cibulové šťávy do jedné sklenice vařené vody.

Citronová šťáva

Citronová šťáva pomáhá uklidnit bolest v krku. Citrony obsahují kyselinu citrusovou, která pomáhá odstranit hleny, jenž způsobují bolesti v krku. Citron je také bohatý na vitamín C a antioxidanty. Ty pomáhají posilovat váš imunitní systém. Smíchejte med, citronovou šťávu a šálek teplé vody. Konzumujte.

Bylinkové čaje

Bylinky mají uklidňující účinky, mohou pomoci od bolesti v krku. Skvěle účinkuje tymián, šalvěj, rozmarýn, lékořice, heřmánek, ženšen, echinacea a podobně. Skvěle uleví od bolesti v krku. Vyzkoušejte je!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button