Péče o těloPřírodní léčba

15 zdravotních problémů, s kterými si poradí Epsom sůl

Ve skutečnosti se nejedná o sůl, ale o síran hořečnatý, což je směs hořčíku a síranu. Je známá především jako sůl do koupele a dodává tělu dvě důležité látky, které potřebuje.

Historie soli Epsom

Sůl pochází z Surrey v Anglii, kde voda stoupá až na vrstvu porézní křídy a neporézního jílu, čímž se vzniká Epsom sůl. První zmínky jsou z roku 1618, když zemědělec viděl, jak jeho krávy nechtějí pít vodu, která byla hořká. Pomocí vody však vyléčil své kožní problémy. Od té doby je sůl velmi populární. Jednalo se o vůbec první solné lázně a svoji pověst léčivé soli si drží do dnes.

Užívejte sůl a budete se cítit dobře

Pro mnoho výhod se využívá sůl Epsom jak v lékařství, tak v kosmetickém průmyslu. Jedná se o hlavní položku celostního životního stylu. Víte, jak ji používat, aby vám dodala vše potřebné? Hlavní využití je pro zdraví kůře a krásu vlasů. Jsou však i další možnosti, jak zužitkovat tento přírodní lék.

Očista kůže

Na těle nám odumírají buňky každý den a hned několik milionů. Je to děsivé, ale velká část prachu jsou naše odumřelé buňky. Za více jak jeden rok přijdeme zhruba o 6 kg buněk, v kterých žijí roztoči.

Vnější vrstva kůže je pokryta mrtvou kůží. Pokud tam zůstane i nadále, póry se ucpou a nová kůže nebude prospívat. Je na čase se zbavit té staré. Nejlepší způsob, jak odstranit odumřelé částečky kůže, je vyčistit si pleť pomocí Epsom soli. Jednoduchý peeling vám pročistí pleť a vy se budete cítit krásní a zdravý.

Exfoliační očista

Pomocí soli se snadno zbavíte staré kůže. Očista přitom není příliš náročná na kůži, takže se nedostaví svědění, ani podráždění kůže. Stačí aplikovat vrstvu soli na problematické místo a jemně promasírovat. Poté si dopřejte sprchu a následně relaxační koupel v solné lázni. Přidejte olivový olej, který bude hydratovat pokožku. Bohatě postačí ½ šálku do vany.

Sůl na akné

Akné lze vyléčit pomocí soli Epsom. Exfoliace vyčistí malé i velké póry. Kromě toho odstraní mikroby, protože obsahuje sulfáty, které také bojují s akné.

Krásné a jemné vlasy

Použijte sůl na vlasy a odstranění toxinů a lupů z hlavy. Sůl navíc dodá vašim vlasům objem. Poté, co si umyjete hlavu solí, si je ještě opláchněte kondicionérem. Hezky si promasírujte vlasy a pokožku hlavy. Zhruba po dvaceti minutách působení soli si hlavu opláchněte.

Relaxační koupel

Spojte příjemné s užitečným a dopřejte si vodní lázeň. Stačí horká voda a 2 šálky soli pro celou vanu. Užívejte si relaxační lázeň a zbavte se stresu.

Proč užívat sůl bohatou na hořčík a síran

Hořčík je minerál, které udržuje tělo zdravé a silné. Má více jak 325 enzymatických procesů, které bojují se zánětem, dodávají energii svalům a čistí pokožku i tepny. Také síran je skvělý pro absorbci živin a detoxikaci. Tyto dvě látky jsou prospěšné pro:

  • Prevence proti kornatění tepen
  • Prevence proti krevním sraženinám
  • Léči podvrtnutí
  • Snižují bolest kloubů
  • Hladí unavené svaly
  • Léčí modřiny
  • Uvolňují napětí a stres
  • Pomáhají detoxikovat
  • Posílují kosti
  • Pomáhají k lepšímu spánku
  • Snižují riziko vzniku cukrovky

Těchto účinku hravě dosáhnete, pokud si budete dopřávat koupel minimálně 3krát týdně.

Další výhody

  • Namočte své unavená chodidla do vodní lázně s ½ šálkem Epsom soli. Zbavíte se bolesti, zápachu a hrubé kůže.
  • Epsom sůl funguje skvěle jako projímadlo. Jedna lžička ve sklenici vody pomáhá při problémech se zažíváním. Váš problém nejdříve konzultujte s lékařem.
  • Na zánět kůže vám také pomůže tato sůl. Na postižené místo aplikujte lžičku soli smíchané s teplou vodou. Vytvoří se vám jemná kaše, kterou přiložíte na zánět.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button