Péče o tělo

Domácí opalovací olej s kokosem

Během života potká každého pátého Američana rakovina kůže. Jedná se o jednu z nejčastějších druhů rakoviny a vzniká v důsledku častého vystavení slunce a častých popálenin. Použití ochranného krému proti slunečnímu záření je jednou z nejlepších druhů ochrany.

Každý by měl používat opalovací krém, který sníží riziko vzniku rakoviny kůže a ochrání vás před škodlivým ultrafialovým slunečním zářením. Kdykoliv může dostat rakovinu kůže, bez ohledu na věk, pohlaví či rasu.

Pokud nechcete používat klasické komerční opalovací krémy, existuje celá řada zdravějších a přirozenějších alternativ bez chemických a konzervačních látek. Pojďme se zaměřit na přírodní alternativu, která je šetrnější k životnímu prostředí i lidskému tělu.

Přírodní ochrana proti slunečnímu záření je na bázi kokosového oleje. Mnoho olejů na přírodní bázi má svůj vlastní ochranný faktor. Zatímco úroveň SPF se liší v závislosti na oleji, kokosový olej má o něco nižší ochranu s rozsahem 4-10 SPF, ale s přídavkem oxidu zinečnatého poskytuje dostatečnou ochranu, aby vytvořil celé spektrum ochrany proti slunečnímu záření a schopnost ochránit tělo proti UVA i UVB paprsky.

Přírodní opalovací krém s kokosovým olejem

  • 1/4 šálku kokosového oleje
  • 1/4 šálku bambuckého másla
  • 1/8 šálku sezamového nebo jojobového oleje
  • 2 lžíce včelího vosku
  • 1-2 lžíce oxidu zinečnatého v prášku (volitelné)
  • 1 lžička oleje z maliníku (20-30 kapek)
  • mrkvový olej
  • esenciální olej dle vlastního výběru

Na pánvi nebo v hrnci rozpusťte kokosový olej, sezamový olej, jojobový olej, včelí vosk a bambucké máslo. Vše dohromady promíchejte. Včelí vosk se rozpustí naposledy. Jakmile se vše promíchá, odstraňte směs z tepla a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu. Pokud máte oxid zinečnatý, rozdrťte ho na prach a promíchejte s již vytvořenou směsí. Dejte směs do ledničky na zhruba 15-30 minut. Oleje vytáhněte z lednice a pomocí tyčového mixéru rozšlehejte a přidejte zbytek surovin. Pokračujte x mixování, než je směs lehká a nadýchaná.

Používejte tento olej jako pravidelnou ochranu proti slunečnímu záření. Aplikační dávky budou záviset na vaší aktivitě a působení vodě. Uchovávejte ve skleněné nádobě v lednici.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button