Péče o tělo Přírodní léčba

Quenepa: zdravý rosol španělského ovoce

Quenepa je ovoce, které přináší řadu zdravotních výhod. Kdo trpí nespavostí nebo touží nadopovat mozek cennými látkami během pár minut, čte správně. Tohle méně známé ovoce pochází ze severní části Jižní Ameriky a roste přirozeně u pobřeží nebo v suchých lesích Střední Ameriky a v Karibiku. Má dvě mince, jeho chuť je sladká, ale někdy také kyselá.

Lidé quenepu obvykle konzumují s chilli a solí. Je podobné liči – pod tvrdými ostny slupky se nachází jemný plod. Ve Spojených státech je toto ovoce běžně označováno jako španělské citrusy. Jsou totiž podobné velikostí i vzhledem malým nezralým citrusům. Textura je však jiná, taková rosolovitá a svítivá do oranžovo-žluta.

Nutriční hodnoty:

  • vitamín C, B1, B3, B6 a B12
  • aminokyseliny
  • minerály
  • nenasycené mastné kyseliny (olejová a linoleová)
  • proteiny, vláknina

Dopodrobna je hlavní složení velmi zajímavé – vápník, fosfor, karoten, železo, tryptofan a třísloviny. Jelikož obsahuje velké množství vlákniny, napomáhá ke snižování cholesterolu a brání vzniku zácpy. Vitamín A je posilovač imunity a omezuje tvorbu močových kamenů. Toto ovoce obsahuje vysoké množství vitamínů, což nasvědčuje i tomu, že má silné antioxidační vlastnosti. Obsah vápníku udržuje v příznivém stavu zuby a kosti, je také prevencí rakoviny.

Fosfor vyrovnává hladinu hormonů v těle a pomáhá při trávení. Ovocné složky snižují krevní tlak a uplatňují se také při astmatu. Antioxidační vlastnosti fenolických látek zabraňují kardiovaskulárnímu onemocnění a jsou aktivátory imunity. Quenepa je ovoce, které je rozšířené po celém světě. Svými přírodními vlastnostmi se využívá v prevenci i k léčbě různých onemocnění.

Léčivé schopnosti

  • Zvyšuje imunitu tím, že snižuje hromadění virů a bakterií v těle, prevence vředů.
  • Je vysoce doporučováno v případech močových nebo plicních infekcí.
  • Léčí nespavost a obnovuje nervový systém.
  • Zlepšuje reprodukční systém.
  • Doporučuje se i v těhotenství.
  • Pomáhá také pacientům s rakovinou u metastáz.
  • Předchází problémům s ledvinami, zlepšuje zažívání – prevence zácpy.
  • Zvyšuje produkci červených krvinek – snižuje riziko vzniku anémie.
  • Snižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi.
  • Zabíjí bakterie a mikroorganismy v těle včetně parazitů.
  • Podporuje vývoj kostí.
  • Je účinným prostředkem při nachlazení a chřipce.
  • Je dobrým opatřením při akné nebo jiných kožních problémech.
  • Hojí dásně postižení infekcí.

Poznámka: pražená semínka tohoto španělského ovoce smíchaná s medem jsou mimořádně účinná proti průjmu. Jedná se o super zdravou surovinu, kterou by měl do svého jídelníčku zařadit každý. Má mnoho živin.

Zdroj

 

Zanechte komentář