Jídlo a stravováníPéče o tělo

7 známek toho, že jíte příliš mnoho cukru

Cukr je jednou z nejvíce návykových látek, kterou všichni spotřebováváme ve velkém množství. Vyhněte se cukru, jak jen je to možné. Nachází se totiž ve všech potravinách, kterí jíme, včetně čerstvého ovoce. Cukr může vážně poškodit vaše zdraví. Většina lidí neví, že je jejich zdravotní stav v nebezpečí. Z toho důvodu vám přinášíme 7 příznaků, které vás včas varují.

1.         Únava a nedostatek energie

Nedostatek energie a častá únava je příznakem toho, že máte příliš mnoho cukru v těle. Cukr zvýší vaši energetickou hladinu, ale pouze na krátkou dobu. Poté se budete cítit vyšťaveni.

2.         Časté infekce, chřipka a nachlazení

Imunitní systém je oslaben příliš velkým množstvím cukru, a díky tomu je vaše tělo více náchylné k infekcím, nachlazení a chřipce. Naštěstí může být vše vyřešeno tím, že snížíte svůj denní příjem cukru.

3.         Otupělost po jídle

Otupělost po jídle je nejčastějším projevem předávkování cukrem. Vysoká spotřeba cukru může zvýšit hladinu cukru v krvi okamžitě, ale klesne krátce poté, což má za následek otupění mozku a další kognitivní problémy.

4.         Chuť na cukr

Pokud máte časté chutě na cukr a sacharidy, poté jste „narkoman“. Cukr je vysoce návykový a někteří odborníci ho přirovnávají ke kokainu.

5.         Přibývání na váze

Přibývání na váze je nejhorší estetický problém s předávkováním cukrem. Čím více cukru jíte, tím více kalorií získáte. Cukr stimuluje produkci inzulínu, který transportuje látku do buněk a orgánu, kde ji převede na energii. Konzumace vysokých dávek cukru uvolní do těla velké množství inzulínu, což vede k cukrovce a přibývání na váze. Tím se zvyšuje riziko obezity a dalších kardiovaskulárních problémů.

6.         Nic nechutná tak sladce jako napoprvé

Naše chuťové pohárky si zvyknou na určitou úroveň cukru, takže častěji toužíte po sladkých potravinách a zvyšujete úroveň cukru v krvi. Tím, že snížíte svůj příjem cukru, půjde míra tolerance cukru dolů. Postupem času si zvyknete na menší a menší dávky cukru, až nakonec zjistíte, že jsou některé potraviny až příliš sladké.

7.         Problémy s pletí a tmavé kruhy pod očima

Cukr je zánětlivá látka, která způsobuje vážné kožní problémy, jako je akné, ekzém nebo vyrážka. Snížením a omezením příjmu cukru budete schopni tyto problémy zastavit a vaše pleť bude jemnější a čistší. Velké množství cukru způsobuje i tmavé kruhy pod očima.

Pokud se trápíte s jedním z výše uvedených příznaků, je zapotřebí okamžitě snížit příjem cukru. Nepoškozujte si tělo a udržujte se v kondici. Příliš mnoho cukru vás časem zabije.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button