Jídlo a stravováníPéče o tělo

Co o vás prozradí vaše krevní skupina? Ovlivňuje vaše zdraví i osobnost

Znáte svou krevní skupinu? Že ne? Pokud jste nikdy nedarovali krev nebo nepodstoupili žádnou operaci, dost možná netušíte, co vám proudí v žilách. Je to ale informace, která vám nejen může pomoci zachránit život, ale také vás upozornit včas na různé potíže, které se vás mohou týkat. Právě vaše krevní skupina totiž může hodně napovědět o vaší inklinaci k určitým chorobám nebo třeba porozumět vaší osobnosti a prožívání některých situací.

Výživa a stravování

Již nějakou dobu se hovoří o tom, že krevní skupina má vliv na to, co byste měli a neměli jíst. Existují určité seznamy potravin, které jsou pro vaši krevní skupinu vhodné a měli by být pravidelnou součástí vašeho jídelníčku. Můžete si tak snadno zabezpečit silnější imunitu i funkční trávení, které je pro zdravý život velmi podstatné.

  • Skupina 0. Tito lidé by měli konzumovat zvýšené množství bílkovin, tedy libové maso, drůbež a ryby. Neměli by se vyhýbat čerstvé zelenině a zdravým tukům, které jim zajistí funkční trávení.
  • Skupina A. Tito lidé mají citlivý imunitní systém, a proto by měli jíst hodně citrusového ovoce, brokolice, česneku a špenátu, tedy potravin, které podporují obranyschopnost a dodávají tělu hodně potřebných vitamínů a minerálů. Dobré je vyhýbat se trans-tukům a omezit příjem masa.
  • Skupina AB. Těmto osobám často chybí dostatek žaludeční kyseliny, což znamená, že by měli stimulovat její produkci. Není pro ně tedy žádoucí strava, ve které se vyskytuje hodně kofeinu nebo alkoholu. Hodí se naopak probiotika a fermentované potraviny.
  • Skupina B. Těmto lidem nesvědčí nadbytek sacharidů jako jsou kukuřice, pšenice, pohanka, žito, čočka a arašídy. Omezit by měli také konzumaci vepřového a kuřecího masa. Dobře jim ale udělají mléčné výrobky.

Rakovina

Je zajímavé, že výzkumy potvrzují, že určité krevní skupiny jsou náchylnější na výskyt rakovinného bujení. Vědci došli k závěru, že právě lidé s krevní skupinou 0 obecně více trpí rakovinou, a to zejména druhy rakoviny, které útočí na trávicí ústrojí jako je rakovina žaludku nebo slinivky břišní. Ohroženou skupinou jsou také lidé s krevní skupinou A, kterým hrozí riziko vysokého LDL cholesterolu. Takový neléčený stav často vede k rozvoji jiných potíží, které mohu ve výsledku mít vliv na horší odolnost těla právě vůči rakovině.

Stres a nervozita

Stres bývá označován za jednoho z hlavních viníků našich chorob a zdravotních neduhů. Psychika totiž dělá daleko více, než si často dokážeme představit, a nezvládání stresu na nás může mít vážné následky. Lidé s krevní skupinou 0 jsou náchylnější na nervové vzplanutí a většinou hůře zvládají stresové situace. Snadněji se nechají strhnout k silné reakci, které je nezdravá pro jejich srdce a cévy. U lidí s krevní skupinou AB bylo zase zjištěno, že jejich tělo produkuje vyšší množství stresového hormonu kortizolu, proto také mívají větší sklony k nervozitě a nejistotě.

Osobnost

  • Skupina O. Lidé s touto krevní skupinou bývají silní, dobrodružní, cílevědomí, vůdčí a dobře adaptabilní. Mají potřebu velké sociálního kontaktu, snadno si dělají přátele, rádi se také předvádí. Jsou ale náchylní ke změně a rychlým a prudkým reakcím – proto může být někdy náročné s nimi vyjít.
  • Skupina A. Tito lidé se mohou pyšnit velice citlivým emocionálním myšlením. Jsou velmi rozvážní a precizní. Mají silný vztah k úzkému rodinnému kruhu, domovu, blízké komunitě, jsou spíše konzervativní a usedlí, ale v dobrém slova smyslu. Můžete se na ně ve všem spolehnout, zřídka lžou nebo jednají nepoctivě. Jsou introverzní a obezřetní, vyhledávají své soukromí a také hluboké duševní spojení s jinými lidmi.
  • Skupina B. Osobnosti z této skupiny bývají výkonné, organizované, flexibilní a tvořivé. Rozhodují se velmi střízlivě a mají neuvěřitelnou životní energii. Umí být ale velmi tvrdohlaví a dogmatičtí, což snadno komplikuje spolupráci a vytváření kompromisů ve vztazích.
  • Skupina AB. Tito lidé jsou velmi komplexní a složití. Mají charisma a vliv. Jsou rození diplomaté a rádi pomáhají, nemají ale rádi, když se na ně až příliš tlačí. Mají v sobě řadu protikladných prvků, které jim někdy způsobují zmatek v hlavě i v životě.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button