Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jezte tři dny datle a uvidíte, co se stane!

Budete-li konzumovat datle, získáte pro své zdraví opravdu velké přínosy. Kdo by nechtěl svému tělu dodávat mnoho zdravých přínosů. Datle se konzumovaly už v dávných dobách, některé archeologické důkazy naznačují, že se objevily dokonce okolo roku 7000 př. n.l. Na Blízkém východě jde o ovoce, které je hlavním jídlem po tisíce let. A to z velmi dobrého důvodu.

Vynikající datle

Datle jsou bohaté na vitamíny, minerály a fytonutrienty vyživující zdraví. Obsahují dále také měď, železo, draslík, hořčík, mangan, vitamíny B včetně vitamínu B6 (pyridoxin), niacin, kyselinu pantothenovou a riboflavin. Rovněž obsahují také dostatečné množství vitamínů A a K, karotenů, luteinu a zeaxantinu.

Datle jsou také bohaté na vlákninu, která je přínosem pro vaše tělo – může odstranit toxiny snadným a účinným způsobem. Byly provedeny četné studie o přínosech, které lidé, kteří konzumovali datle, na sobě pozorovali. Jedna studie z roku 2003, která byla zveřejněná v International Journal of Food, Sciences and Nutrition, ukazuje, že datle mohou být považovány za téměř ideální jídlo, jež poskytuje širokou škálu základních živin a potenciálních přínosů pro zdraví.

Tato studie dospěla k závěru, že datle obsahují nejméně 15 minerálů, včetně selenu, což je prvek, o kterém si mnozí vědci myslí, že je silným protirakovinným činidlem a silným posilovačem imunity. Tato studie také ukázala, že datle obsahují 23 typů aminokyselin a některé velmi dobré nenasycené mastné kyseliny jako kyselina palmitoolejová, olejová, linolová a linoleová.

Konzumujte datle!

Ve skutečnosti stačí konzumovat datle pravidelně a budete z nich mít skvělý prospěch. Úplně postačí konzumovat tři datle denně a tělu tak dopřejete skvělé výsledky. Co všechno mohou datle poskytnout vašemu tělu?

Posilovače energie

Datle mají velmi vysoký obsah přírodních cukrů, jako je glukóza, fruktóza a sacharóza. Proto jsou skvělou svačinkou a přináší okamžitý náboj energie. Mnoho lidí po celém světě používá datle jako rychlé odpolední občerstvení a obzvláště ve chvíli, kdy se cítí letargičtí nebo unavení. Kromě toho vám vláknina v datlích pomůže energii udržet delší dobu.

Zlepšete trávení

Vláknina je nezbytná pro podporu zdraví tlustého střeva a také pro pravidelné pohyby střev. Nerozpustná a rozpustná vláknina, která se nachází v datlech, pomáhá vyčistit gastrointestinální systém, což umožňuje střevu pracovat s vyšší účinností. Další výhody se týkají tlustého střeva; vláknina pomáhá snížit riziko vzniku kolitidy, rakoviny tlustého střeva a hemeroidů. Navíc pravidelný příjem datlí pomáhá bránit růstu patologických organismů v zažívacím systému a také pomáhá stimulovat růst přátelských bakterií ve střevech.

Zdraví a síla kostí

V datlích najdete významné množství minerálů, které z nich činní super potravinu posilující vaše kosti a bojuje proti bolestivým a oslabujícím chorobám jako osteoporóza. Datle obsahují selen, mangan, měď, hořčík; ty jsou nedílnou součástí zdravého vývoje a síly kostí, zvláště pak v období, když lidé začínají stárnout a kosti postupně oslabují.

Vyrovnejte hladinu železa

Datle mají vysoký obsah minerálů, což je přínosem proti mnoha zdravotním problémům. Skvěle působí na hladinu železa, jsou skvělým doplňkem výživy pro lidi, kteří mají anémii. Vysoká hladina železa vyvažuje nedostatek železa u anemických pacientů, zvyšuje energii a snižuje pocity únavy.

Posiluje srdce

Existuje spousta důkazů o tom, že datle jsou skvělé pro vaše srdce. Nechejte je přes noc namočené, pak rozmixujte a konzumujte ráno jako první věc. Vysoká hladina draslíku je vynikající pro vaše srdce a ve studiích bylo prokázáno, že snižuje riziko mrtvice a dalších onemocnění, které souvisejí se srdcem. Pomáhají také při snižování LDL cholesterolu.

Pomáhá proti alergiím

Jedním z nejzajímavějších aspektů datlí je přítomnost organické síry. Tento prvek běžně nenajdete v potravinách, má však přínosy pro lidské zdraví včetně toho, že snižuje alergické reakce a sezónní alergie.

Podle studií, které byly provedené v roce 2002, mohou organické sloučeniny síry mít pozitivní dopad na množství lidí trpících sezónní alergickou rýmou. Ta postihuje přibližně 23 milionů lidí jen v USA. Datle jsou skvělým způsobem, jak do těla dostat sloučeniny síry a zastavit tyto sezónní alergie.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button