Jídlo a stravováníPéče o tělo

150 kg hráč NFL veganem? Denně sní 10 000 kalorií!

Lidé se dnes stravují podle mnoha přesvědčení. Jsou vegetariáni či vegani, dodržují raw stravu, živočišnou či rostlinnou stravu aj. Často si lidé pod pojmem vegetarián a vegan představí jednoho a toho samého člověka. To je však špatně, protože mezi vegetariány a vegany je rozdíl. Jak si představujete takového vegana? Vidíte ho jako hubeného člověka, protože on přece jí ty svoje výhonky. Když se podíváte na hráče NFL Davida Cartera, tento názor jistě změníte.

Fotbalista veganem

David Carter je středový hráč pro Chicago Bears. Celý svůj život věnuje fotbalu a jak už to tak bývá, musí si udržovat svou váhu. Musel být schopný udržet krok s kluky na hřišti a měl by jím stačit. To samozřejmě vyžaduje pestrý jídelníček, ve kterém nechybí zmrzlina, mléčné koktejly, kuřecí maso, hovězí maso a vše fritované. Zkrátka všechno, co pomůže do těla dostat kalorie. David Carter však tyto potraviny nejedl, místo toho jedl zdravě.

fast-food-74426_960_720

Davida Cartera ovlivnil hodně zánět šlach. Nebyl schopný sám sebe zvednout například z vany. Jeho prsty se staly otupělými, objevovala se u něj intenzivní bolest v ramenou. Jednoho dne sledovat pořad o vegetariánech a veganství a tento pořad změnil jeho život. V pořadu se dozvěděl, že právě mléko a mléčné výrobky mají na zánět šlach silný vliv. Pochopil, že vše, co dělal doposud, bylo špatně. Rozhodl se tedy k radikální změně. Stal se veganem.

10 000 kalorií denně

Skoro každý hráč NFL je obr. Jsou to vysocí kluci, kteří mají také velkou hmotnost, a proto je jen tak něco nerozhází. Na hřišti potřebují být silní. Jejich tělo vyžaduje „palivo“, aby byli oproti jiným klukům na hřišti lepší. A jak se s tím popere David Carter, který se rozhodl pro to být veganem?

Když se Carter rozhodl změnit jídelníček, snížila se jeho hmotnost. Věděl však, že jeho rozhodnutí bylo správné a začalo fungovat. Stal se rychlejším, silnějším hráčem a co víc, necítil bolest. Sám tvrdí, že je náročné dostat denně do těla 1,2 gramu bílkovin na půl kilogramu váhy. Je rovněž těžké zvýšit svou váhu při náročném tréninku. Denně spotřebuje kolem 10 000 kalorií a to v pěti jídlech a čtyřech svačinkách. V podstatě tak jí celý den. Na svačinu mívá koktejly, které jsou připraveny z fazolí cannelloni, ze slunečnice či z ovoce. Jak vypadá jeho strava?

Náhled do jeho každodenní stravy:

Snídaně: ovesná kaše s proteiny, jahodami a banánem

Svačina: 500g smoothie s banány, jahody, fazole cannelloni a Spirulina

Oběd: Černé fazole, hnědá rýže v kombinaci s kešu a sýrem

Svačina: 500g smoothie

Oběd: Hnědá rýže, černé fazole v kombinaci s avokádem

Večeře: Kuskus s česnekem, cibulí a špenátem, salát s paprikou

Svačina: 500 ml smoothie

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button