Jídlo a stravováníPéče o tělo

Mastné kyseliny obsažené v kokosovém oleji pomáhají při redukci váhy

Kokos je dlouhou dobu považován za superpotravinu. Má skvělé složení, které je plné vitamínů, minerálů a zdravých tuků. Další oblastí, kde najde kokosový olej uplatnění jsou diety a různé programy na hubnutí. Poslední lékařské studie zjistily, že mastné kyseliny obsažené v kokosovém oleji pomáhají při redukci váhy.

Jak zabraňuje kokosový olej ukládání tuků?

kokosovýMastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem se nachází v oleji na rostlinné bázi. Většina rostlinných olejů se skládá z mastných kyselin složených z triglyceridů (LCTs), ale kokosový tuk má složení MCT. Ten se spotřebovává jako palivo pro tělo, zatímco LCTs řetězce jsou uloženy v tělu do podoby tukové zásoby. Kokosový olej tedy nezabraňuje ukládání tuku v těle, ale rovnou je pálí a využívá jako energii. Jestliže tedy nahradíte klasické oleje a tuky tímto kokosovým, nebude se vám v těle ukládat přebytečný tuk.

Nejbohatším přírodním zdrojem MCT je zmíněný kokosový olej. Ten kromě zdravých mastných kyselin urychluje metabolismus, a to vede následně ke snížení hmotnosti. Pokud tedy držíte dietu a používáte obyčejné oleje, nahraďte je tím kokosovým.

Tuto skutečnost potvrzují i poslední studie, které porovnávaly metabolické účinky 400 kalorických jídel s řetězcem MTC a LCTs. Výsledky ukazují, že strava obsahující MCT způsobuje 12% nárůst bazálního metabolismu ve srovnání se 4% jídel obsahujících LCT. Nahrazením zdravého MCT tuku vede k dlouhodobému snižování hmotnosti.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button